VIDEO: U Blažuju se potuklo 2000 migranata, pretukli policajce uz povike Alahu ekber

Datum objave: 21.01.2021   Broj čitanja: 425
Iz Ministarstva unutarnjih poslova SŽ su se oglasili o informacijama koje trenutno imaju o sinoćnjim događanjima u migrantskom kampu Blažuj u Sarajevu.
VIDEO: U Blažuju se potuklo 2000 migranata, pretukli policajce uz povike Alahu ekber


Oni navode da su sinoć u 20:00 sati službenici privremenog imigracijskog centra Blažuj obavijestili dežurnu službu Pete policijske uprave da je u krugu kampa, u ulici Kamenolom, na području općine Ilidža došlo do okupljanja više osoba koje borave u navedenom centru i međusobne tučnjave.

Na mjesto događaja je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od korisnika imigracijskog centra, a prema riječima našeg reportera, na terenu su bili deseci policijskih vozila. Kako je kazao Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a SŽ, u neredima je sudjelovalo otprilike 2.000 migranata.

"Prilikom nereda su lakše ozlijeđena dva policijska službenika i jedan službenik imigracijskog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila koja su vlasništvo Uprave policije MUP-a SŽ i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u spomenutom centru", rekli su iz MUP-a SŽ.

Iz policije nisu naveli jesu li ozlijeđeni migranti, kao ni je li netko uhićen zbog ovih kaznenih djela. Kazali su da je došlo do međusobne tučnjave migranata, a sinoć nam je iz policije rečeno i da su pripadnici IOM-a vođu jedne od grupa u kampu pokušali izmjestiti kako bi održali red u Blažuju.

Migrant iz Bangladeša je kazao da je do nereda došlo nakon što je jedan Iranac rekao loše stvari o poslaniku Muhammedu, a zatim su Afganistanci i Pakistanci došli i napravili problem.

"Razbili su stakla, napravili problem i potukli se s policijom. Zatim je policija došla i bacila suzavac", rekao je on.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj u Sarajevu. Očevid su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ. Nastavlja se rad na utvrđivanju svih okolnosti u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenih djela nasilničkog ponašanja, lakih tjelesnih ozljeda, spriječavanja službene osobe u vršenju službene radnje, napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađe i oštećenja tuđe stvari.

U ovom kampu se nalazi veliki broj migranata, čak više od 3.000 njih. To je potvrdio i Nermin Muzur, načelnik Ilidže, dok mještani Blažuja tvrde da ih tu ima više od 4.000.


Nitko nije spomenuo da su migranti tukli policajce uz povike Alahu ekber.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 21.01.2021 11:53 sati
    Šta kaže Izetbegović nato
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio