OPET ZAMJENA: Pokopali ženu u drugom mjestu

Datum objave: 21.01.2021   Broj čitanja: 3685
Njezin sin Branko tek je danas to saznao..
OPET ZAMJENA: Pokopali ženu u drugom mjestu

 

Ivana Hrnjak (86) preminula je u ponedjeljak i danas su je trebali pokopati na gradskom groblju Belafuža u Zadru, no šokirana obitelj saznala je da su je već pokopali i to dan ranije - u Salima na Dugom otoku u grobnici druge žene.

 

Njezin sin Branko tek je danas to saznao kad su ga nazavali iz komunalne tvrtke Nasadi, koja je organizirala oba pogreba, piše Zadarski.hr

 

- Čekao sam ih ispred kuće da dođu i kažu mi “da im je žao, ali da se dogodila zamjena identiteta i da je moja majka pokopana izvan Zadra”. Nisu mi rekli gdje je, niti kako su otkrili da su pokopali drugu osobu. Samo da će pokušati s drugom porodicom dogovoriti da danas izvade tijelo kako bi ja u petak mogao sahraniti majku - ispričao je i dodao da je saznao da su je pokopali u Salima preko svojih veza.

 

Šokirani muškarac potom je morao i identificirati tijelo nepoznate žene. Kasnije su ga zvali iz Nasada i direktor mu je rekao da će snositi sve troškove te se nudili platiti pogreb, što je on odbio.

 

- Svjestan sam ja trenutne situacije u našem društvu i svega što nas okružuje, ali ovo je stvarno nedopustivo. Ovo je neoprostivo... Sve to što mi nude neka zadrže za sebe, ja sam izgubio majku. Danas u podne trebao sam je pokopati - ispričao je i rekao da su mu obećali da će večeras nakon ekshumacije majku dovesti u Zadar kako bi sutra bio pogreb.

 

Branko Hrnjak je pak rekao da nema auto, ali da će sam ići u Gaženicu kako bi dočekao trajekt i uvjerio se da je to njegova majka.

 

- Jednostavno nemam riječi opravdanja za ono što se dogodilo, sigurno je da ćemo poduzeti mjere među svojim zaposlenicima kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo - rekao je direktor Nasada Josip Krnčević za Zadarski.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio