HOĆETE LI SE CIJEPITI? ŽZH nabavlja Sputnik V cjepivo protiv Korone

Datum objave: 22.01.2021   Broj čitanja: 1125
Cijena cjepiva još nije poznata, ali ona neće biti znatno skuplja od drugih standardnih cjepiva protiv gripe.
HOĆETE LI SE CIJEPITI? ŽZH nabavlja Sputnik V cjepivo protiv Korone

 

Županijski zavod za javno zdravstvo Grude nabavlja rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V i svi zainteresirani moći će nabaviti ovo cjepivo i cijepiti se u Domovima zdravlja, rečeno je za Bljesak.info.

 

''Odlučili smo se za nabavku ruskog cjepiva Sputnik V jer vjerujemo u njega. Ono ne pokazuje neke značajne nuspojave i napravljeno je uobičajenom metodom proizvodnje cjepiva, a ne ovom novom MNR metodom'', rekla je Andreje Jurić, ravnateljica ovog zavoda.

 

Cjepivo će biti dostupno u maloprodaji i svi zainteresirani moći će ga kupiti i cijepiti se s njim u svom Domu zdravlja.

 

Zainteresirani se mogu prijaviti u Higijensko-epidemiološke službe lokalnih Domova zdravlja. Također, svi oni koji dolaze iz drugih županija moći će kupiti ovo cjepivo, samo je potrebno da se prvo prijave Zavodu za javno zdravstvo ŽZH. Cijena cjepiva još nije poznata, ali kako je rekla Jurić, ona neće biti znatno skuplja od drugih standardnih cjepiva gripe. Ističe, građani će platiti samo cjepivo, a usluga cijepljenja u domovima zdravlja će biti besplatna.


Županijski zavod za javno zdravstvo Grude od ponedjeljka će raditi plan nabavke, a svi zainteresirani mogu kontaktirati Zavod i pribilježiti se. Nakon što se prikupe prijave, Zavod će naručiti cjepivo, a ono bi trebalo doći za tjedan dana od dana narudžbe.

 

''Treba iskoristiti sada ovaj miran period i cijepiti se. Sada imamo mali broj oboljelih, ali kada se granice otvore i kada se budemo više kretali postoji mogućnost da se broj poveća i samim time vratimo se na razdoblje kakvo smo imali prije dva mjeseca'', upozorila je Jurić.

 

Napominje, ovo je komercijalno cijepljenje za sve one koji se žele, zbog poslovnih obveza ili zdravstvenih razloga, cijepiti prije nego što Federacija nabavi cjepiva.

 

Potrebne kontakt telefone možete pronaći na službenoj web stranici Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Kgkvg24.01.2021 15:59 sati
  Hvala na brizi, neki dan si rekla da ne bi nijedno, pa šta onda narodu daješ
 • Anonimno23.01.2021 21:48 sati
  Necemo!!!
 • 23.01.2021 11:37 sati
  Kako to svugdje pesplatno samo bh placati ali nije dosta. Placamo markice ako nije knjizica potvrdena nemoze placaj lijek pa odakle vise placaj preglede. Sramota
 • U 23.01.2021 07:49 sati
  Imam još ja po dosta cjepiva nešto kupio nešto u sebe u šumi. Ali doteć će do prolića.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio