ZHŽ: Ako ćete se cijepiti ruskim cjepivom odrecite se alkohola i cigareta

Datum objave: 25.01.2021   Broj čitanja: 853
U ZHŽ-u se za rusko cjepivo prijavilo dvadesetak žitelja, a iz Zavoda za javno zdravstvo ove županije koje ga nabavlja nepoznatim kanalima malo detalja izlazi o ovom cjepivu.
ZHŽ: Ako ćete se cijepiti ruskim cjepivom odrecite se alkohola i cigareta


Poznato je tek ono što rijetki mediji prenose, a to je da je ono za vjernike etički neprihvatljivo, jednako kao i oxfordsko i kinesko cjepivo jer je uzgajano na staničnim kulturama koje imaju porijeklo u živim stanicama.


Međutim, postoji tu još puno stvari koje u ZHŽ-u nisu objašnjene.

Naime, Tatjana Golikova, zamjenica ruskog premijera, poručila je građanima da apstiniraju od imunosupresora, poput alkohola, 42 dana.

"Ako želite ostati zdravi i imati snažan imunološki odgovor, nemojte piti alkohol", preporuka je nadležnih.

Građanima koji će se tek cijepiti preporučeno je da se suzdrže od konzumacije alkohola i dva tjedna prije, a poželjno je i da prestanu pušiti jer i pušenje utječe na imunološki odgovor.


Možda i ove stvari nisu loše za populaciju u ZHŽ-u, međutim bilo bi dobro da ih objasni Zavod za javno zdravstvo ove županije koji se za razliku od ostalih u Federaciji BiH potrudio da žitelji ove županije kako - tako dobiju cjepivo, ali početak cijepljenja traži i odgovore, a ne samo predbilježbe onih koji se žele cijepiti, iako pojma nemaju čime se cijepe.Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio