Načelnik Granične policije Gruda smijenjen zbog seksualnog uznemiravanja, on sve negira

Datum objave: 26.01.2021   Broj čitanja: 4092
Na Disciplinskom sudu MUP-a u Splitu okončan je postupak protiv načelnika granične policije Gruda Matka Klarića za seksualno uznemiravanje i diskriminiranje.
Načelnik Granične policije Gruda smijenjen zbog seksualnog uznemiravanja, on sve negira

 

On je proglašen krivim i smijenjen je. Njegov odvjetnik je već najavio žalbu na odluku Suda.
Klarića se teretilo da je seksualno uznemiravao policajke, te da je i prisiljavao kolegice druge vjeroispovijesti da čiste samostan. Isto tako, Klarića se tereti da je puštao preko granice kriminalce. Za seksualno zlostavljanje i čišćenje samostana dobio je u prvodisciplinskom postupku otkaz, dok za puštanje preko granice premještaj.– Vijeće prvodisciplinskog suda u Splitu donijelo je sljedeće rješenje. U odnosu na točku prvu pokretanja disciplinskog postupka prijavljenog Matka Klarića utvrđeno je da je počinio težu povredu službene dužnosti članka 96. opisanog kao nedoličnog ponašanje – rečeno je.


Odvjetnik Dario Obradović komentirao je odluku Disciplinskog suda. – Mi smo šokirani ovakvom odlukom Disciplinskog suda, ali smo tako nešto i očekivali s obzirom na medijsku hajku koja se događala zadnjih dana. Ono što je nama najčudnije s obzirom da su se svjedoci izjavili suprotno od onoga što je bilo u tijeku postupka, ono što je bilo u službenim bilješkama. Oni su priznali da nije bilo seksualnog zlostavljanja, međutim ovakva odluka nije održiva – kazao je odvjenik i najavio je žalbu. Tvrdi kako mu je osoba iz ministarstva rekla da mora biti sankcija.


– Ja više ne znam gdje je pravda u ovoj državi – kazao je i dodao da dosta dokaza nije prihvaćeno. Komentirao je i drugu točku prema kojoj optužuju Klarića, a to je da je navodno tjerao policajke druge vjeroispovijesti da čiste samostan. – Naglasak je tu bio na dobrovoljnosti. One su zamoljene od strane kapelana mogu li pomoći u čišćenju izvan radnog vremena. Međutim, naglasak je na dobrovoljnosti. Treća točka vam je bila zlouporaba službenog položaja da je načelnik sam zainteresirao za jedan predmet.
Sama svjedokinja je rekla da nije utjecao na njezinu odluku. Da zbog toga prestane služba, to je nevjerojatno – kazao je odvjetnik. Podsjećamo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao danas na konferenciji Nacionalnog stožera govoreći o ovom slučaju da su stručne službe odmah po zaprimanju saznanja reagirale, dok je služba za unutarnju kontrolu utvrdila da je dio navoda utemeljen. Dodao je i kako to ne znači da su navodi potvrđeni, sad je na redu provedba prvostupanjskog disciplinskog postupka, koji je započeo danas pred disciplinskim sudom u Splitu.


Zaključio je da stvari idu svojim tijekom pa bi se bilo kakvo daljnje komentiranje moglo shvatiti kao utjecaj na tijek postupka i sudsku odluku. Podsjećamo, u znak podrške optuženom načelniku u nedjelju su se ispred zgrade dubrovačko-neretvanske policije okupilo stotinjak ljudi.


Vecernji.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio