ZZJZ ŽZH tvrdi da ne kupuje rusko cjepivo nego istražuje tržište za privatni sektor i registrira broj zainteresiranih

Datum objave: 26.01.2021   Broj čitanja: 532
Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije Andrea Jurić potvrdila je da veledrogerija u ovoj županiji planira kupiti rusko cjepivo "Sputnik V" protiv koronavirusa.
ZZJZ ŽZH tvrdi da ne kupuje rusko cjepivo nego istražuje tržište za privatni sektor i registrira broj zainteresiranih

 

Portal Grude.com danima upozorava na premalo informacija oko ovog cjepiva oko kojeg građani praktički ništa ne znaju, niti im je Zavod za javno zdravstvo ZHŽ-a išta o njemu objasnio, osim što je stavio poziv na svoju web stranicu s naslovom VAŽNO!!! OBAVIJEST


Iz Zavoda su se obratili javnosti podcrtavši da cjepivo ne nabavlja ZHŽ nego "veledrogerija koja se nalazi u ovoj županiji, odnosno privatni sektor", što još više zbunjuje javnost jer zašto bi se uime drogerije javnosti obraćala jedna državna ili u ovom slučaju županijska institucija. Također, saznalo se i da ZZJZ "istražuje tržište"...

 

"Županija kao takva odnosno Zavod za javno zdravstvo ne sudjeluje u nabavci. Mi sudjelujemo u procesu imunizacije koja je do sada trebala zaživjeti na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine. Mi sudjelujemo samo na način da istražujemo tržište odnosno registriramo broj zainteresiranih ljudi, tako da bi veledrogerija prema našim popisima zainteresiranih naručila prvu narudžbu", kazala je Andrea Jurić, prva žena Zavoda za Klix.ba.

Pitali su je i hoće li moći kupiti cjepivo s obzirom na to da Agencija za lijekove Bosne i Hercegovine još nije odobrila korištenje ove, kao i drugih cjepiva protiv koronavirusa.

"Prema meni dostupnim informacijama, a informacije sam dobila od veledrogerija, u tijeku je proces izrade dozvola. Tako da su iz veledrogerija obećali da ne bi trebali čekati", kazala je.


Što će se u budućnosti događati s ruskim cjepivom, hoće li se saznati koja ga veledrogerija nabavlja i hoće li biti objavljeni detalji o cjepivu, koliko se puta prima, tko ga smije primiti i kakva su pravila oko cijepljenja... puno je pitanja, a odgovora, barem zasad, malo.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero26.01.2021 10:40 sati
    Samo kod nas Zavod može raditi za privatnu tvrtku, a da nijedna institucija to ne istražuje. Naravno, kao i s respiratorima glumit će neki da je zbog dobrobiti pučanstva. Krađe na bh. način gdje uvijek netko ima svoj interes nastavljaju se.
  • ......26.01.2021 10:09 sati
    Što god nije ispitano i dobro samo pošaljite u BiH tako je i prije bilo u ratu. Čiste skladišta od hrane i lijekova i sve u BiH. Sritno vam bilo
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio