Vlada HNŽ-a ispunit će zahtjeve zdravstvenih radnika u Mostaru

Datum objave: 26.01.2021   Broj čitanja: 280
Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je, na hitnoj telefonskoj sjednici, a na prijedlog ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite, Odluku o ponudi za zaključivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a.
Vlada HNŽ-a ispunit će zahtjeve zdravstvenih radnika u Mostaru

 

U prijevodu, Vlada je popustila pred zahtjevima za povećanje osobnih dohodaka i drugih prava radnicima u zdravstvu, na tragu postotaka i prava koji su osigurani važećim kolektivnim ugovorom s liječnicima i stomatolozima u jednakim omjerima. 

Predmetna ponuda bit će, sukladno proceduri, dostavljena reprezentativnom Neovisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar na očitovanje, dodaju.

"Vlada i ovom prilikom poziva reprezentativni sindikat na početak pregovora za pregovaračkim stolom, u skladu sa zakonom predviđenom procedurom, sve s ciljem brzoga i efikasnog otklanjanja nesuglasica i postizanja obostrano zadovoljavajućega i objektivno provedivog dogovora koji će ishoditi potpisivanjem granskoga kolektivnog ugovora", navodi se.

Prosvjedi zdravstvenih radnika i traženje novog kolektivnog ugovora doveli su do generalnog štrajka, najava štrajka glađu i podizanja šatorskog naselja ispred zgrade vlade.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio