Smrt 10-godišnjaka zbog jezivog TikTok izazova! Roditelji, zaštitite svoju djecu!

Datum objave: 27.01.2021   Broj čitanja: 5158
Dječak (10) koji je jučer pronađen mrtav u stanu u Rakovici, u susjednoj Srbiji slučajno je sebi oduzeo život igrajući TikTok izazov Blackout!
Smrt 10-godišnjaka zbog jezivog TikTok izazova! Roditelji, zaštitite svoju djecu!

 

Dječak je, prema pisanju Kurira, ostao sam u stanu, dok su mu roditelji bili u trgovini.

- Kada su se vratili on nije otvarao vrata, pa su pozvali policiju i vatrogasce koji su preko terase ušli i dječaka zatekli obješenog. Od početka se sumnjalo da je do smrti došlo slučajno tijekom igre, a sada se sumnja da je mališan zapravo igrao izazov Blackout na društvenoj mreži TikTok - kaže izvor iz istrage.

Sličan slučaj dogodio se nedavno u Italiji. Talijanska regulatorna tijela naložila su TikToku blokiranje računa korisnika čiju dob ne može potvrditi. Na taj se korak odlučila nakon što je zemlju šokirala smrt desetogodišnjakinje čiji roditelji tvrde da je sudjelovala u izazovu na popularnoj internetskoj društvenoj mreži.

Stručnjaci pozivaju roditelje da zaštite svoju djecu.

"Odrasli trebaju provoditi malo više vremena s djecom, učiti i upoznavati ih s tim novim trendovima i kako će na najbolji način dijete pristupiti onim što vide na internetu i odlučiti je li to opasno za njih ili za druge", kazao je za Novu TV Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

TikTok zahtijeva od korisnika da budu stari najmanje 13 godina, ali dobna se ograničenja općenito na internetu lako zaobilaze. Vjerojatno zato što je cilj internetskih društvenih mreža imati što više korisnika jer se na njima okreće i golem novac.


Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio