AKCIJA SIPE - Vrbovali Ukrajinke radi prostitucije u Mostaru

Datum objave: 27.01.2021   Broj čitanja: 331
Po nalogu Tužiteljstva BiH izvršena je akcija u borbi protiv međunarodnog vrbovanja radi prostitucije na području Mostara, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
AKCIJA SIPE - Vrbovali Ukrajinke radi prostitucije u Mostaru

 

- Žrtve kaznenih djela su državljanke Ukrajine, koje su dvije osumnjičene osobe iskorištavale u svrhu seksualne eksploatacije, čime su postigli veliku nezakonitu imovinsku korist. Tužitelj i istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, nalaze se na terenu u Mostaru, gdje koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika SIPA, koje se odnose na lišavanje slobode i pretrese prostorija koje koriste osobe osumnjičene za međunarodno vrbovanje radi prostitucije. Jedan pretres izvršen je i na području Banja Luke, gdje je ostvarena suradnja sa MUP-om RS - priopćeno je.

 

Dugotrajnom i temeljitom istragom, prikupljeni su dokazi da su dvije državljanke Ukrajine, iskoristivši težak položaja žrtava i oštećenih, djevojaka sa područja Ukrajine, organizirale dovođenje ukrajinskih državljanki na područje Mostara, prenosi Dnevni avaz.

 

- Nakon smještaja u Mostaru, osumnjičene su organizirale pružanje seksualnih usluga u jednom hotelu na području Mostara, te su od oštećenih uzimale dobijeni novac. Prema prikupljenim dokazima, počinjenje ovih kaznenih djela, odvijalo se u periodu od najmanje 6 mjeseci, za koje vrijeme su osumnjičene stekle nezakonitu imovinsku korist u velikom iznosu. Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Oooo27.01.2021 16:23 sati
    Tu su pare niste i tribali prikidati
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio