Mastercard će prihvaćati kriptovalute

Datum objave: 11.02.2021   Broj čitanja: 165
Mastercard ove godine planira omogućiti svojim korisnicima izravno plaćanje u kriptovalutama. Točnije, odabranim dijelom kriptovaluta, koje će najvjerojatnije činiti bitcoin (BTC) i etherium (ETH).
Mastercard će prihvaćati kriptovalute

 

 

Svi koji drže bitcoin, u nadi da ona tek pronalazi svoje nove neslućene visine, ranije ovog tjedna dobili su vjetar u leđa nakon što je Tesla objavila da su u siječnju uložili 1,5 milijardi dolara u tu kriptovalutu.

 

To je samo po sebi bilo dovoljno da bitcoin odleti na novi rekord od preko 48.000 dolara, a čini se kako bi to mogao biti samo početak. Iz MasterCarda su u srijedu najavili integraciju kriptovaluta u svoju mrežu kasnije ove godine.

 

MasterCard zapravo već nudi kartice za kriptovalute, no one su rezultat partnerstva s prodavačima koji kriptovalute pretvaraju u tradicionalne valute, nakon čega se obavlja transakcija. Ova najava iz MasterCarda zapravo znači eliminaciju posrednika u kartičnom poslovanju kriptovalutama, odnosno izravne transakcije u kriptovalutama, što bi trebalo biti brže i jeftinije, javlja Zimo.

 

Što god mislili o kriptovalutama, ostaje činjenica da ta digitalna imovina postaje sve važniji dio platežnog svijeta, ističe u objavi na blogu Raj Dhamodharan, šef MasterCardovih proizvoda za digitalnu imovinu. MasterCard nije ovdje da vam preporuči da počnete koristiti kriptovalute. Mi smo ovdje da omogućimo korisnicima, trgovcima i tvrtkama da premještaju digitalnu imovinu, tradicionalnu ili kripto, kako god žele, dodaje.

 

Dhamodharan međutim kaže da će MasterCard prihvatiti tek nekoliko probranih kriptovaluta, odnosno onih koje zadovoljavaju određene privatne, sigurnosne, legalne i standarde učinkovitosti. Drugim riječima, većina takozvanih altcoina, neće biti prihvaćena.

 

MasterCard slijedi PayPal koji je još prošlog listopada najavio platformu putem koje će se kriptovalute moći kupovati, prodavati i koristiti za plaćanje.

 

Bitcoin je kriptovaluta koju se rudari pomoći specijaliziranih uređaja, računala minera, a ti uređaji troše ogromnu količinu električne energije - 24 sata dnevno (ako vlasnik istog uređaja želi ostvariti bilo kakav profit).

 

Najnovije istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Cambridge pokazalo je da se na rudarenje bitcoina godišnje potroši nevjerojatnih 121,36 tervatsati električne energije, što predstavlja veću godišnju potrošnju od jedne države poput Argentine.

 

Bitcoina doduše nema beskonačno i rudarenje će trajati sve dok se ne iscrpi svih 21 milijun tih digitalnih tokena, a trenutno je u opticaju njih preko 18,6 milijuna.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio