PRIPADNIK ARMIJE U SARAJEVU PRIJETIO PREDSJEDNIKU HSPF-A: "Imam pištolj u torbi, nemoj se izjašnjavati kao Hrvat"

Datum objave: 17.03.2017   Broj čitanja: 3226
Prvi čovjek Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF) Josip Zelenika gostovao je u emisiji Zabranjeni forum na PINK TV-u u Sarajevu.
PRIPADNIK ARMIJE U SARAJEVU PRIJETIO PREDSJEDNIKU HSPF-A:

 

U emisiji, jedan od najpoznatijih mostarskih studenata koji bez dlake na jeziku govori o problemima svog naroda u BiH, govorio je upravo o tim činjenicama, naglasivši da je on Hrvat u BiH i da će se tako izjašnjavati.

 

Ipak, to se nekima nije svidjelo, jer je dan kasnije verbalno napadnut na ulicama glavnog grada BiH, piše portal Grude.com. Naime, nakon što je šetao Sarajevom s prijateljima Zeleniku je zaustavio izvjesni Dževad, kako je sam rekao vojnik Armije RBiH, a zasmetalo mu je što se Zelenika izjašnjava kao Hrvat u BiH. Uskoro su krenule prijetnje i pitanja zbog čega je uopće Zelenika, kao Hrvat, u Sarajevu, te je napomenuo da u torbi ima pištolj, s ciljem da zastraši Zeleniku. "Nakon što se smirio, rekao mi je da se ne bi smio izjašnjavati kao Hrvat već kao Bosanac. Razišli smo se i nastavio sam šetnju tolerantnim i multikulturalnim Sarajevom", priopćio je Zelenika na svom Facebook profilu.

 

Također, portal Grude.com piše da je Zeleniku nazvao "simulatorom koji je u emisiji zavaravao narod, i da mu on neće dati nikakve entitete". - Čovjek je došao iz dvorišta džamije kraj Predsjedništva BiH, i sve se događalo 50 metara od Predsjedništva, kazao je za Grude.com Zelenika.

 

I ovaj čin potvrđuje ono o čemu brojni krugovi govore posljednjih godina, da je od "multietničkog" i "tolerantnog" Sarajeva jako malo ostalo. Svatko tko iznese drukčije mišljenje po pitanju uređenja zemlje, s ciljem da ova država konačno krene naprijed, po automatizmu je za sarajevske krugove neprijatelj države. Nažalost, s takvim razmišljanjem za BiH teško je očekivati bolju budućnost, piše portal Grude.com.

 

Grude.com

PRIPADNIK ARMIJE U SARAJEVU PRIJETIO PREDSJEDNIKU HSPF-A:
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio