Grude: Obilježen Međunarodni dan materinskog jezika FOTO

Datum objave: 23.02.2021   Broj čitanja: 334
Javna ustanova „Kulturni dom Antun Branko Šimić“ Grude povodom Međunarodnog dana materinskog jezika upriličila je njegovo obilježavanje.
Grude: Obilježen Međunarodni dan materinskog jezika FOTO

 

Zbog epidemiološke situacije organizirano je u skromnijem duhu, nego što je bilo predviđeno, uz ograničen broj posjetitelja i pridržavajući se epidemioloških mjera.

 

Sudjelovali su učenici 9. a razreda Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda sa svojim nastavnikom hrvatskog jezika Ivanom Šuškom. Značajke o materinskom jeziku, odnosno hrvatskom jeziku i njegove znatne osobnosti predstavila je dr. sc. Dominika Andrijanić. Pri tome je, također navedeno kako materinski jezik ima znatnu važnost za našu postojanost, jer je jezik obilježje svakog naroda i predstavlja njegove bitne sastavnice. Učenici su srdačno recitirali pjesme hrvatskih književnika i time uveličali program.

 

Potom je u prostorijama Knjižnice razgledana izložba knjiga povezana s hrvatskim jezikom i predstavljene su glavne karakterističnosti tih knjiga. Ivana Prlić učenike je upoznala s odjelima Knjižnice i uslugama koje pruža Knjižnica.

 

„Kulturni dom Antun Branko Šimić“ učenicima i njihovu nastavniku te ravnateljici Luciji Mikulić, kao znak zahvalnosti za sudjelovanje, uručio je besplatne članske iskaznice za tekuću godinu i pozvali su ih na buduću suradnju. Na završetku je ispred Knjižnice organizirano zajedničko druženje.

 

Obilježavanjem Međunarodnog dana materinskog jezika istaknute su važnosti hrvatskog jezika te se potiče na njegovo promicanje i očuvanje. Pri tome se mlađim naraštajima želi ukazati na posebnosti njihova materinskog jezika.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • X24.02.2021 19:29 sati
    Bezbeli da in triba kazivat brte moj
  • U24.02.2021 08:21 sati
    A IKAVICA??
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio