FOTO: Mostar živi punim plućima, ispunjene terase kafića, parkovi, igrališta...

Datum objave: 24.02.2021   Broj čitanja: 684
Dolaskom lijepog vremena ispunjene su gotovo sve terase kafića, kao i parkovi, šetališta i igrališta, a zaštitnu masku teško možete vidjeti, dok socijalna distanca i ograničen broj okupljanja kao da i nisu na snazi u Mostaru, piše Klix.
FOTO: Mostar živi punim plućima, ispunjene terase kafića, parkovi, igrališta...

Mnogi građani s kojima su danas razgovarali na mostarskim ulicama su kazali kako žive bez straha od koronavirusa, jer su već stekli imunitet, a drugi ističu da su jednostavno postali umorni od maski i straha od života.

Mostarske studentice Marijana i Petra iz Livna su među mnoštvom mladih koji u gradu na Neretvi žive život kao da koronavirus ne postoji.

Kažu nam kako su već preboljele koronavirus i imaju antitijela kao i njihove obitelji pa nemaju strah da će nekoga zaraziti ili biti zaražene, a time su za njih i mjere zaštite nebitne.

"Mi smo totalno isključeni kada je riječ o vijestima o koronavirusu, jer smo bili previše opterećeni tim. Imali smo već koronavirus, iako smo tada svi nosili maske, i uvjerili se da to nije strašno kako se pričalo, zato sada živimo život bez opterećenja i straha", kaže nam Marijana.

Petra dodaje kako su svjesne da ne mogu nikoga zaraziti niti biti zaražene prestale slušati vijesti i pratiti brojeve te kaže kako ne bi ni znale da je pandemija još prisutna da nisu aktivne na društvenim mrežama.

"Ne zanima nas koronavirus i živimo punim plućima", kažu mostarske studentice.

Zanimljivo je da i u javnom prometu maske ne koristi gotovo nitko osim vozača, iako je na autobusima istaknuta obavijest o obveznom nošenju maske.

To je ono što ne razumiju ni Tatjana i njena prijateljica Koviljka iz mostarskog naselja Buna, koje su bile iznenađene tim da su, kako kažu, u autobusu bile gotovo jedine s maskom.

Bile su iznenađene i kada su sjele na klupu na gradskom šetalištu i vidjele da gotovo nitko ne nosi masku.

"Treba nositi masku i što god zdravstvena organizacija propiše svi trebamo raditi, jer jedno ćemo se tako riješiti koronavirusa", kaže Tatjana.

Njena prijateljica Koviljka dodaje kako nigdje ne ide bez maske, ali je zabrinjava što mnogi to ne poštuju.

"Kad uđem u autobus ili trgovinu pa vidim omladinu bez maske, nije mi drago, ali što ja tu mogu. Moje je da ja poštujem izdane mjere i živim bez straha od zaraze", kaže nam Koviljka.

Iz Kriznog stožera HNŽ-a su kazali kako su zabrinuti zbog nepoštivanja mjera te stalno pozivaju građane na odgovornost i upozoravaju da su mjere zaštite još uvijek na snazi, piše Klix.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio