Hrvatska od 1. ožujka otvara terase kafića

Datum objave: 25.02.2021   Broj čitanja: 292
Ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti, rekao je Plenković..
Hrvatska od 1. ožujka otvara terase kafića

 

Na današnjoj sjednici Vlade uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković. Na početku ih je izvijestio o posjetu Zadarskoj i Šibenskoj županiji gdje je krenulo nekoliko velikih projekata.

 

Potom je govorio o korona virusu.

 

Kao što smo vidjeli, brojevi padaju, rekao je, i dodao da je zadnjih dana bio lagani trend porasta, te da smo uz Dansku država s najmanjom incidencijom u EU. Na tom tragu dobro je da je smanjen broj hospitaliziranih, kazao je.

 

Situacija je bolja, ali zahtjeva oprez. Da bismo i dalje bili odgovorni, nakon niza konzultacija, intencija je da se od 1. ožujka omogući rad ugostiteljima na terasama uz određene mjere, rekao je Plenković, prenosi 24sata.hr

 

Dodao je da će biti omogućeni i sportski treninzi, ali da će više detalja o svim popuštanjima biti poznati sutra na presici Stožera.

 

- Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer i ministar Beroš. Apeliram na sve da budemo oprezni, imamo nekoliko manjih žarišta. Ne bismo smjeli biti pretjerano opušteni, ali mislim da je ovo mjera primjerena okolnostima. Ako se situacija pogorša mjere se uvijek mogu i pooštriti - rekao je Plenković.

 

Tomo Medved je izvijestio o situaciji na potresom pogođenom području.

 

Vili Beroš je govorio o koroni i objavio da imamo 544 nova slučaja korona virusa u zadnja 24 sata. Cijepljeno je 135.756 ljudi dosad. Prijavljeno je 991 slučaja nuspojava na cijepljenje, ali sve u okviru očekivanja.

 

Osvrnuo se na godinu dana epidemije.

 

- Odgovornim ponašanjem građana i mjerama osiguran je blagi rast zaraženih u prvom valu epidemije. Ranom reorganizacijom bolničkog sustava osigurana je neometanu liječničku skrb, posebno za vulnerabilne osobe - rekao je Beroš.

 

I premijer se osvrnuo na godišnjicu epidemije. Rekao je da mu je žao što se nekima morao ograničiti rad, ali da je to bilo neizbježno i da se to moralo raditi na razini cijele Europe. Najavio je današnji sastanak u EU gdje će govoriti o cjepivu, te podsjetio da je hrvatska Vlada naručila 6,8 milijuna doza cjepiva, što je više nego dovoljno za procjepljivanje svih iznad 18 godina, pa će biti i doza koje će se moći podijeliti siromašnim državama.

 

- Zahvaljujem građanima na odgovornom ponašanju i izražavam žaljenje radi svih koji su izgubili bitku s koronom - rekao je Plenković.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio