Rojs: Bandić je drugi najveći zagrebački Hercegovac ikad

Datum objave: 28.02.2021   Broj čitanja: 1280
Milan Bandić bio je nakon Gojka Šuška drugi najveći zagrebački Hercegovac, kazao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, inače zemljak i dugogodišnji poznanik preminulog gradonačelnika Zagreba.
Rojs: Bandić je drugi najveći zagrebački Hercegovac ikad

 

- Bio je odličan gradonačelnik. Prošao je težak život počev od djetinjstva do studija u Zagrebu. Mi kao Udruga 'Hrvatski generalski zbor' imali smo odličnu suradnju s njim. Kada je god trebalo, njegova vrata su nam bila otvorena. Nije bio od velikih riječi, kratko i jasno. Kada bi nešto odlučio, obećao, to bi i izvršio - navodi Ćesić.


- Družio se Milan sa svima. Njegov životni projekt je bio starački dom u Markuševcu. Nije ga doživio, a evo trebao bi biti završen u svibnju. Prigorci koji su mi tu susjedi cijene što im je doveo i vodu, i plin, i kanalizaciju, i vrtić... Ljudi su zadovoljni kako je vodio grad. Ima i onih da im napravite sve živo, opet bi vas ogovarali. Vidjet ćemo tko će doći za novog. Bit će mu teško. Bandić je radio dan i noć - ističe Rojs. Dodaje kako Bandić nikad nije zaboravio rodni kraj.

On i Bandić rođeni su, kaže, na 20-ak kilometara udaljenosti.

- Poznavao sam mu pokojnu majku Blagicu, obilazio je. Jutros sam nazvao brata Dragu koji živi u Berlinu i izrazio sućut. Znam i sestru Tonku i njezine. Prošli smo sličnu kalvariju odrastanja, dolaska u Zagreb. Puno će faliti svima. Neka mu je laka hrvatska zemlja - još je rekao Ljubo Ćesić Rojs za Slobodnu Dalmaciju. 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio