Goran Marić: Dan prije Milanove smrti razgovarali smo o našim GRUDAMA

Datum objave: 02.03.2021   Broj čitanja: 7789
Goran Marić, bivši hrvatski ministar i jedan od najuspješnijih Gruđana, prisjetio se svog prijateljstva s Milanom Bandićem, gradonačelnikom Zagreba koji je preminuo u 66. godini života.
Goran Marić: Dan prije Milanove smrti razgovarali smo o našim GRUDAMA


"Većina ljudi je subjektivna prema sebi, a objektivna prema drugima. Prava zadaća je zapravo biti objektivan prema sebi, a subjektivan prema drugima. O Milanu i ne mogu govoriti s razmaka jer naše poznanstvo ima svoj pedesetogodišnji trag.

Rođeni smo, obojica, u Grudama, išli u istu osnovnu školu i gimnaziju. Iako četiri godine stariji, poznavali smo se još iz osnovne škole.

Bio sam s njim dan prije njegove smrti, ugodno smo razgovarali, sami, o Grudama, Hercegovini , Zagrebu, Hrvatskoj, političkim okolnostima, izborima… Prepričavali smo anegdote iz zajedničkih zgoda. Nasmijavao me. Bio je neočekivano vedar, priseban, miran, začudo, nije mu se žurilo. I onda šokantna vijest, Milan umro.

Tužan sam što ga više nema. Nedostajat će mi. Suosjećam s njegovom suprugom i kćeri, s njegovim najbližima. Zato i sve što govorim vrlo je osobno i potaknuto njegovim iznenadnim i preranim odlaskom.

Poznavao sam ga kao samomotivirajućeg, marljivog, energičnog i neumornog čovjeka, gotovo iracionalnog u odnosu prema sebi i svom zdravlju.

Milan nije, kao mnogi drugi političari, tratio vrijeme na stvaranje predožbe o sebi, a koja u pravilu navodi na pogrešno, ljepše, mišljenje. Nije trošio vrijeme na vježbanje dražesnosti. Bio je upravo onakav kakav se i predstavljao.

O čovjeku najbolje govore njegova djela. Treba samo usporediti Zagreb prije dvadeset godina i danas. Mislim da ima puno toga po čemu ga Zagreb, Hrvatska i Hercegovina mogu pamtiti.

Školski dani, susreti i razgovori s Milanom ostat će u sjećanju. A sjećanje nije samo u našemu znanju, ono je i u srcima. Zato će i sjećanje na Milana ostati u mom srcu", izjavio je Goran Marić za Direktno vidno potresen preranom smrti zagrebačkog gradonačelnika.


Grude.com/Direktno.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio