Uz pjesmu 'Krist na žalu' Božo ispraćen u svojoj Hercegovini

Datum objave: 06.03.2021   Broj čitanja: 5065
Dugih 40 godina Božidar Marčinko živio je u Žrnovnici, gdje je na kraju i preminuo. Na klupi, s posudom hrane u ruci. Odabrao je Žrnovnicu za svoj dom, iako nije bio iz tog kraja.
Uz pjesmu 'Krist na žalu' Božo ispraćen u svojoj Hercegovini

 

Žrnovčani, navikli na to da ga svakodnevno susretnu, bili su u šoku kada su shvatili da ga više nema. Otišao je njihov Božo sa Privora, kako su ga zvali.

Posljednji ispraćaj Bože bio je danas ispred vatrogasnog doma u Žrnovnici, a u 15 sati je pokopan u Prenju u istočnoj Hercegovini.

Evo što su povodom toga napisali na Facebook stranici Župe Žrnovnica, prenosi Dalmacija Danas.

Dostojanstveno i u velikom broju, uz melodiju “Krista na žalu”, Žrnovnica je rekla posljednje zbogom svom Boži s Privora, na mjestu gdje je proveo dosta svoga vremena, a i posljednje sate svoga života.

Ispratili smo našega Božu u Hercegovinu. Nekoliko župljana pošlo je ispratiti ga u njegov rodni Prenj u BIH. Možda je pok. Bože htio ostati sa nama u Žrnovnici, ali to je ostala Božina i Božja tajna. Znamo da je to bila naša želja.

Bilo kako bilo ide u svoj rodni kraj, svoju rodnu grudu. S neba sada promatra nas i moli za nas, svoje prijatelje. A gore, vjerujemo da je pronašao svoje roditelje.

Mi smo više od 40 godina, sve do njegove smrti bili Božina obitelj. Blago onima kojima je njegov život u Žrnovnici bio na blagoslov.

Jer kako župnik reče:” Od Bože smo mogli i možemo puno naučiti. Ono smo što smo pred Bogom!” Ovim putem izražavamo sućut njegovoj obitelji i svima ožalošćenima!

Hvala župniku, časnim sestrama, župljanima, PP Tonkić i svima koji su pridonijeli organizaciji i koji su sudjelovali na ovom lijepom ispraćaju – napisali su na Facebook stranici Župe Žrnovnica.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio