Klapa Intrade spektakularnim koncertom oduševila Čapljince
Datum objave: 21.04.2017   Broj čitanja: 275
Klapa Intrade osnovana je prije 31 godinu, točnije 1985. godine u Zadru. Do danas se klapa Intrade može pohvaliti mnogobrojnim uspješnim nastupima kao jedan od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj.
Klapa Intrade spektakularnim koncertom oduševila Čapljince

U prepunoj sportskoj dvorani u Čapljini klapa Intrade je održala spektakularan koncert u kojem su večer uveličali prelijepom klapskom pjesmom. Prepuna dvorana je skupa s klapom pjevala najpoznatije hitove “Zora bila”, “Ane moja”, “Stina pradidova”, “Samo more nosim ja u duši”, “Nisan te sriće” i mnoge druge poznate pjesme. Tomislav Bralić je na početku večeri pozdravio publiku i istaknuo da je ovo prvi nastup u Čapljini tijekom trideset godina postojanja klape Intrade te da se nada da će publika uživati u klapskoj pjesmi.

 

“Meni je prvi puta da ovdje pjevam i drago mi je zbog publike i njihove reakcije. Ja sam najsretniji pjevač kad vidim da publika pjeva naše pjesme, a po reakciji večeras vidilo se da publika zna sve pjesme”, istaknuo je Bralić.

 

Klapa Intrade osnovana je prije 31 godinu, točnije 1985. godine u Zadru. Do danas se klapa Intrade može pohvaliti mnogobrojnim uspješnim nastupima kao jedan od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj. Ljepotu dalmatinskog klapskog pjevanja prenosili su i izvan granica Republike Hrvatske, gostujući u mnogim europskim zemljama.

 

Na pitanje što znači riječ Intrade, Bralić je kazao: “Postojala je jedna pjesma od Ljube Stipišića, oca dalmatinske pjesme i on je imao zbirku pjesama Intrade. Intrade su u prijevodu jedan poljoprivredni godišnji prinos koji uđe u kuću, sve poljoprivredno što uđe u kuću su intrade. Ljubo je tako zamislio da su njegove intrade njegove pjesme, također naše intrade su naše pjesme, imamo ih mnogo i mi smo ponosni na to”.

 

Klapa Intrade je najavila i izlazak novog CD-a, za Božić jer nisu bili u mogućnosti snimati zbog zauzetosti studija. Publika će na kraju godine moći uživati u novim pjesmama klape Intrade, a Čapljinci su sinoć dokazali da vole i da uživaju u klapskoj pjesmi. 


www.radio-capljina.com

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio