Bakirova 'čestitka' za Uskrs: Najavljivao rat

Datum objave: 03.04.2021   Broj čitanja: 3129
Bakir Izetbegović, bošnjački lider koji je svojom maloumnošću doveo ovu zemlju na dno nastavlja s ratnohuškačkim izjavama.
Bakirova 'čestitka' za Uskrs: Najavljivao rat


Prvo je rekao da s Draganom Čovićem neće pregovarati jer lider Hrvata, prema njemu, vodi ucjenjivačku politiku.

"Ovo sa mnom i s Čovićem ne može dati rezultat, ne želim da odbacim stvari, pokušavam, nudim neke stvari, ali imamo interresornu grupu koja se upravo formira, imamo zahtjev od State Departmenta da se Predsjedništvo uključi snažnije", rekao je Izetbegović.

Predsjednik SDA je naglasio da "nema pomaka" u pregovorima sa Čovićem, jer su stavovi previše udaljeni i da ne želi više pregovarati.

"Nećemo da nama gospodin Čović i HDZ kažu da nećemo dobiti vladu, nećemo dobiti Ustavni sud dok ne izađemo u susret njihovim zahtjevima. Tako se sa SDA neće razgovarat niti će SDA tako pregovarat. Nek imenuju dva ministra onda možemo krenut", naglasio je Izetbegović.

Najavio je i rat u slučaju RS-a i Herceg Bosne.

U kontekstu tvrdnji Dodika da će RS postati nezavisna država, a da je realno da to bude i Herceg-Bosna, Izetbegović je rekao da se "to nikada neće desiti, mogu samo rat napraviti, što se tiče Herceg Bosne to se više ni ne spominje, treći entitet ni HDZ ne spominje".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Xx04.04.2021 12:13 sati
  Strasno
 • X04.04.2021 09:49 sati
  Ajde ****** budalo.
 • Vinko Miloš04.04.2021 07:22 sati
  Treći entitet je jedino riješenje a izet nek kaki šta hoće nema budućnosti bez toga a izet nek ratuje sam sa sobom ili možda misli poslat izbijeglice da vidimo pobro tko to ima muda napast srbina ili Hrvata.
 • hm03.04.2021 22:47 sati
  Užasan čovjek.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio