FOTO: Grude jutros izgledaju čarobno! Travanjski snijeg prekrio procvjetalo voće

Datum objave: 07.04.2021   Broj čitanja: 1580
Ovakav prodor hladnoće u travnju ne pamti se od 2003. godine. Prvi put u povijesti snježni pokrivač u ovom mjesecu zabilježen je u Mostaru.
FOTO: Grude jutros izgledaju čarobno! Travanjski snijeg prekrio procvjetalo voće

 

Grude koje od 2012. čekaju na pravi snijeg barem su se po intenzitetu oborina sinoć podsjetile kako je nekad bilo.


Iako meteorolozi tvrde da je ovo nesvakidašnje, stariji mještanin tvrdi nam da su nekdašnjim žiteljima Hercegovine ovakve prilike itekako poznate. - Dok ne počnu mjeseci koji u sebi ne zadrže slovo R onda se ne treba skidati u kratke rukave. To su maj, jun, juli i august (svibanj, lipanj, srpanj i kolovoz). Znao je snijeg naletjeti i u petom mjesecu u nizinama u ranijim vremenima kada klima nije bila ovako poremećena. Možda su upravo ovo normalna vremena kakva su bila nekad dok zrakoplovi nisu svako malo letjeli ovim nebom - kaže za Grude.com stariji sugovornik iz Gruda.


Pitamo ga što ovaj snijeg znači za kulture koje su već procvjetale. - Snijeg je dobar izolator. Ali neće na ovom ostati. Večeras najavljuju potpuno razvedravanje i led što znači da ujutro imamo veće minuse i ove voćke koje su procvjetale uglavnom će ostati bez većine plodova - kazao je.


Donosimo vam fotografije čitatelja iz dijelova općine Grude. Vaše fotografije možete poslati na mail info@grude.com ili na Facebook portala Grude.com pa ćemo ih rado objaviti.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio