Večernjakov pečat: Europsko proljeće večeras stiže u Mostar
Datum objave: 18.05.2017   Broj čitanja: 433
Večeras, u 21.05 sati, “Europsko proljeće” stiže u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Mostar.
Večernjakov pečat: Europsko proljeće večeras stiže u Mostar

 

Večernji list, zajedno sa svojim partnerima, organizira 16. po redu Večernjakov pečat, manifestaciju koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvećim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

 

Uz bogat zabavni program i glamurozni crveni tepih, manifestacija “Večernjakov pečat” ima i svoju relevantnu društveno-političku dimenziju.

 

Naime, već tradicionalno, Večernjakov pečat okuplja brojne visoke dužnosnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe. Tako će biti i ove godine.

 

Prvi put manifestaciji “Večernjakov pečat”, koja se ove godine održava pod motom “Europsko proljeće”, nazočit će premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković kojem će društvo praviti i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine Ujedinjenih naroda Miroslav Lajčak.

 

Riječ je o čovjeku koji je više puta pokazao koliki je prijatelj Bosne i Hercegovine i naroda koji žive na ovim prostorima, zbog čega mu je 2008. godine i dodijeljena nagrada “Večernjakov pečat”.

 

Večerašnjem događaju nazočit će članovi Predsjedništva BiH koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru.

 

Svoju nazočnost na manifestaciji, koja se održava u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, potvrdili su i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, kao i brojni državni, federalni i županijski ministri, visoki međunarodni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici, načelnici i dr.

 

Svoj pečat ovoj manifestaciji svake godine daju i brojni poznati estradnjaci, znanstvenici, gospodarstvenici, sportaši, osobe iz kulturnog i vjerskog života. Tako će i ove godine manifestaciji nazočiti Papin izaslanik apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto. Gibonni, Goran Karan, Giuliano, Nedžad Salković, Đelo Jusić, Enis Bešlagić samo su neke od osoba s estrade koje će se večeras prošetati crvenim tepihom ispred Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru te uveličati manifestaciju “Večernjakov pečat” kojoj je cilj promovirati Bosnu i Hercegovinu u svoj njezinoj različitosti te pokazati da je ovoj zemlji mjesto u europskoj obitelji.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio