'EUROPSKO PROLJEĆE' Večernjakov pečat otvoren predajom ovjerene preslike Povelje Kulina bana
Datum objave: 18.05.2017   Broj čitanja: 495
Večeras je u Mostar stiglo "Europsko proljeće".
'EUROPSKO PROLJEĆE' Večernjakov pečat otvoren predajom ovjerene preslike Povelje Kulina bana

 U tijeku je 16. po redu izdanje Večernjakovog pečata, koju Večernji list organizira zajedno sa svojim partnerima. Večernjakov pečat, manifestacija je koja je u svijetu prepoznata po snažnim porukama mira i suživota, a koju su mnogi ocijenili najvećim društvenim događajem u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

 

Uz bogat zabavni program i glamurozni crveni tepih, manifestacija "Večernjakov pečat" ima i svoju relevantnu društveno-političku dimenziju.

 

 Manifestacija je počela večeras u 20.20 postrojavanjem mažoretkinja ispred redakcije Večernjeg lista odakle su u kratkom defileu krenule prema crvenom tepihu ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače gdje su formirale špalir kako bi dočekale uzvanike.

 

 

Na početku manifestacije , ministar pravde BiH Josip Grubeša i predstavnik Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH Aleksej Semenihin uručili su direktoru „Večernjakovog pečata“ i glavnom uredniku Večernjeg lista u BiH Jozi Pavkoviću ovjerenu presliku Povelje Kulina bana koja se nalazi u Biblioteci Akademije znanosti Ruske Federacije u Sankt Petersburgu.

 

Podsjetivši da je Bosna i Hercegovina do sada više puta bezuspješno pokušavala vratiti Povelju Pavković je kazao da je na „Večernjakovu“ inicijativu Ruska Federacija pozitivno odgovorila te da je najavila da će ustupiti BiH Povelju Kulina bana na privremeno korištenje uz ispunjavanje određenih uvjeta.

 

- Kao prethodnicu originala Ruska Federacija danas nam je dostavila ovjerenu presliku Povelje Kulina bana. Želeći vjerovati da će najava povratka originalnog rodnog lista u BiH biti poticaj za dolazak dugo očekivanog europskog proljeća na ove prostore, proglašavam 16. Večernjakov pečat otvorenim – kazao je Pavković otvarajući manifestaciju tijekom koje će biti dodijeljena priznanja u više kategorija, uključujući i glavnu nagradu za osobu 2016. godine u BiH.

 

Već tradicionalno, Večernjakov pečat okuplja brojne visoke dužnosnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Europe.

 

Tako će biti i ove godine.

 

 

Večeras je u Mostaru i Enis Bešlagić, prošlogodišnja osoba godine po izboru Večernjaka. "Zahvaljujem organizatorima ova manifestacija je stvarno čudo, Mostar je prelijep i čestitam organizatorima", kazao je Bešlagić.

 

"Večernjakov pečat je društveni događaj godine u BiH pa i regiji, i ovo je to što nam treba jedna pozitivna energija koju pečat odašilje", Nevenko Herceg, premijer HNŽ-a.

 

"Ovo je za Mostar veoma važan događaj koji šalje jednu drugu sliku od one koju često žele prestaviti", Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostar. 

 

Manifestaciji "Večernjakov pečat" nazoči premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković kojem društvo pravi i šef slovačke diplomacije i kandidat za predsjednika Skupštine Ujedinjenih naroda Miroslav Lajčak, članovi Predsjedništva BiH koji su i ove godine preuzeli visoko pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom te brojni politički dužnosnici sa svih razina vlasti, uključujući predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru, kao i brojni državni, federalni i županijski ministri, visoki međunarodni dužnosnici, članovi diplomatskog zbora, gradonačelnici, načelnici i dr. Svoj pečat ovoj manifestaciji svake godine daju i brojni poznati estradnjaci, znanstvenici, gospodarstvenici, sportaši, osobe iz kulturnog i vjerskog života.

 

Za Večernjakov pečat, koji se ove godine održava pod sloganom "Europsko proljeće", ulaznica nema već danima unatrag, a kako bi bili zadovoljni svi koji odluče nazočiti ovoj manifestaciji, ove godine će na spektakularnom crvenom tepihu biti postavljen veliki videozid ispred kojeg će se moći gledati prijenos uživo.

 

FOTO: Prvi.tv, vecernji.ba

'EUROPSKO PROLJEĆE' Večernjakov pečat otvoren predajom ovjerene preslike Povelje Kulina bana
'EUROPSKO PROLJEĆE' Večernjakov pečat otvoren predajom ovjerene preslike Povelje Kulina bana
'EUROPSKO PROLJEĆE' Večernjakov pečat otvoren predajom ovjerene preslike Povelje Kulina bana
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio