Sretno Milane! Bandić u nedjelju ide po šesti mandat na čelu metropole - glavnog grada svih Hrvata
Datum objave: 19.05.2017   Broj čitanja: 2848
Milan Bandić, aktualni zagrebački gradonačelnik i kandidat za novi, šesti mandat, dao je intervju Hini, kojeg portal Grude.com ovom prilikom prenosi.
Sretno Milane! Bandić u nedjelju ide po šesti mandat na čelu metropole - glavnog grada svih Hrvata

 

Svojem Gruđaninu, Hrvatu, Hercegovcu želimo sreću na izborima u nedjelju.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kandidat stranke Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti, rođen je 22. studenog 1955. godine u Grudama (BiH). Nakon završene osnovne i srednje škole upisao je Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a za vrijeme studiranja upoznao je buduću suprugu Vesnu s kojom je kasnije dobio kći Ana Mariju.

 

Njegova politička karijera krenula je uzlaznom putanjom 1993. godine kada je postao tajnik gradske organizacije SDP-a, a dvije godine kasnije i zastupnik u Gradskoj skupštini grada Zagreba.

 

Predsjednik zagrebačkog SDP-a postao je 1997. godine.

 

Na izvanrednim izborima u Zagrebu 2000. godine postao je zagrebački gradonačelnik, a mjesto je osvojio i na redovnim izborima godinu kasnije.

 

Na izborima 2005. godine opet je bio nositelj liste SDP-a i s osvojenih 40,95 posto glasova još jednom je stao na čelo Zagreba.

 

Kada je umro Ivica Račan kandidirao se za šefa SDP-a, no ispao je već u prvom krugu. U svibnju 2009. godine na prvim izravnim izborima za zagrebačkog gradonačelnika pobijedio je Josipa Kregara.

 

Te iste godine bio je kandidat i na predsjedničkim izborima zbog čega ga je SDP izbrisao iz članstva. Izgubio je u drugom krugu od Ive Josipovića.

 

Sa svojom nezavisnom listom, ali na lokalnim izborima 2013. još jednom je postao gradonačelnik Zagreba kada je sa 65,67 posto osvojenih glasova pobijedio Ranka Ostojića koji je dobio podršku 32,37 posto birača.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio