‘Ovo ne pamti ni moja mater od 80 godina. Cilu noć sam ložija u vrtu, a sve je propalo‘

Datum objave: 07.04.2021   Broj čitanja: 1878
Tko bi rekao da su sinoć ljudi u Splitu radili snješka? A jesu, evo imamo i video snjegovića s Dragovoda...
‘Ovo ne pamti ni moja mater od 80 godina. Cilu noć sam ložija u vrtu, a sve je propalo‘

 

Nakon sinoćnjeg nevremena, jutros je u Splitu osvanuo sunčan dan, ne pretjerano topao, ali ni blizu onog sinoćnjeg ludila, piše Slobodna Dalmacija.

Srećom, kako nam javljaju iz dežurnih službi, nikakave veće štete nisu prijavljene, ali one će se, zafrkavaju se Splićani po društvenim mrežama, osjetiti za koji mjesec kad kilo trešanja na Pazaru budemo plaćali po 80 kuna.

Međutim, nije svima do zafrkancije, naročito onima koji su uložili vremena i truda u poljoprivredu. O tome kakva je tragedija zadesila poljoprivrednike i vrtlare, najbolje svjedoče jutrošnje fotografije Pave Gruice, neslužbenog pučkog tribuna iz Gornjeg Sitnog.

- Moja mater ima 80 godina, ni ona ovo ne pamti. Znao bi se u travnju zabijeliti vrh Mosora i malo se snijega dobaciti do kuća, ali ovakva katastrofa nikad se nije dogodila. Treba proglasiti elementarnu nepogodu, od ovoga se nećemo oporaviti dvije godine - izbezumljen je Pave, koji je poput svojim sumještana doživio veliku štetu.

Noćas je čak palio vatru u vrtu pokušavajući spasiti nasade, ali nije mu išlo... Ložio je vatru cijelu noć, ali temperatura je pala debelo ispod nule, izmjerili su čak minus pet stupnjeva, pa od ničega nije bilo koristi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio