Dogovorili se s državljaninom BiH: Policija osujetila posao od 35 tisuća eura

Datum objave: 01.05.2021   Broj čitanja: 537
Trojica muškaraca u dobi 33, 57 i 31 godinu optuženi su za krijumčarenje ljudi, odnosno pomaganje u krijumčarenju ljudi, a optužnicu je protiv njih podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.
Dogovorili se s državljaninom BiH: Policija osujetila posao od 35 tisuća eura

 

Prema optužnici, 33-godišnjak se tereti da se početkom travnja 2021. s nepoznatom osobom iz BiH dogovorio da će za iznos od 500 eura po osobi, od Knina do Rijeke prevesti 70 stranih državljana koji su nezakonito prešli granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Posao je bilo vrijedan 35 tisuća eura. S drugom dvojicom svojih suoptuženika se pak dogovorio  da mu oni za novčanu pomognu u realizaciji prijevoza tih osoba. Plan je bio da 33-godišnjak vizi ilegalce, dok  je 57-godišnjak  trebao voziti BMW, a 31-godišnjak neko drugo vozilo, kao prethodnica čiji je posao bio da paze na policijske patrole i dojave mu ako uoče policiju.

Postupajući po tom dogovoru su, nakon što je 33-godišnjaka nazvala nepoznata osoba iz BiH te mu kazala gdje će ih i kada strani državljani čekati, optuženici su došli najprije na područje Dicma i preuzeli teretno vozilo marke Iveco Stralis zagrebačkih oznaka s priključnim vozilom.  

Kada su dobili točnu lokaciju na kojoj su bili ilegalni, 33-godišnjak je krenuo teretnim vozilom prema Kijevu, Suhopolju, a ostala dvojica okrivljenika svatko u svom vozilu  vozili  su ispred njega. No kada su došli do dogovorenog mjesta shvatili su da od svega nema ništa jer je policija pronašla osobe koje su ih trebale čekati. Trojac je potom zaustavljen na području Polače i uhićen. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se trojcu produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio