Drugu godinu zaredom neće biti Oktoberfesta

Datum objave: 03.05.2021   Broj čitanja: 161
Njemački Oktoberfest, najveći svjetski festival piva koji se svake godine održava u Minhenu, neće se održati 2021. godine zbog krize s koronavirusom.
Drugu godinu zaredom neće biti Oktoberfesta

 

To znači da je globalna pandemija prisilila otkazivanje jednotjednog festivala drugu godinu zaredom. Odluku su u ponedjeljak donijeli bavarski premijer Markus Soeder i gradonačelnik Minhena Dieter Reiter.

 

"Ni meni osobno ovo nije laka odluka", rekao je Reiter, te dodao da je to "velika šteta" za milijune fanova festivala.

 

Reiter je upozorio da će otkazivanje Oktoberfesta drugu godinu zaredom imati "egzistencijalne implikacije" na ljude koji su tamo radili. Godišnji festival piva, koji privlači oko šest milijuna posjetitelja iz svih krajeva svijeta, održava se već oko 200 godina.

 

Posjetitelji sjede za dugim zajedničkim stolovima i piju pivo, jedu kobasice, perece ili koljenicu i slušaju tradicionalnu muziku.

 

Bavarski premijer Markus Soeder rekao je novinarima da je rizik prevelik s obzirom na neizvjesnost kada će se pandemija ublažiti. Dodao je da ne bi mogle biti ispoštovane mjere poput fizičke distance i nošenja maski.

 

Navodno dužnosnici u Dubaiju planiraju održati manji sličan događaj, što je naljutilo tradicionaliste u Njemačkoj. Grad Minhen ogradio se od medijskih izvještaja da zaljevska država planira vlastiti Oktoberfest, rekavši da to nema nikakve veze s izvornim festivalom piva.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio