Najveća vojna vježba u RH i BiH: Amerikanci opremu dopremaju i brodovima

Datum objave: 04.05.2021   Broj čitanja: 400
Američki vojni brod “Yuma” kojim je dopremljen dio američke vojne opreme i vozila za međunarodnu vojnu vježbu "Brzi odgovor 21" uplovio je u utorak u zadarsku luku Gaženica.
Najveća vojna vježba u RH i BiH: Amerikanci opremu dopremaju i brodovima

 

Američka vojna oprema potom je prevezena u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku gdje je uspostavljeno Ekspedicijsko zapovjedništvo vježbe “Brzi odgovor 21” zaduženo za aktivnosti logističke podrške svim snagama koje sudjeluju u dijelu vježbe koji se održava u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prenio je Večernji list.

Nakon toga, tijekom prve polovine svibnja sva oprema će iz vojarne u Zemuniku biti kopnenim putem prebačena na krajnja odredišta, vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju te na vojne poligone u Bosni i Hercegovini.

Dolazak ostale američke vojne opreme i naoružanja za vježbu “Brzi odgovor 21” u luku Gaženica očekuje se tijekom idućih dana.

Ovo je glavni događaj u 2021. godini i najveća vojna vježba iz oblasti obuke za Oružane snage Bosne i Hercegovine, a provodit će se na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč te na lokaciji vojarne i aerodroma "Dubrave".

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ante04.05.2021 23:13 sati
    Znaci podjela bosne bravo bravo izetbegovicu ipak mirni razlaz bravo Milorade
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio