Preminuo glumac Saša Anočić

Datum objave: 05.05.2021   Broj čitanja: 601
Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, 1998. godine, a kao redatelj je na scenu postavio brojne uspješne naslove poput 'Komšiluk naglavačke', 'Kiklop', 'Kauboji'..
Preminuo glumac Saša Anočić


Hrvatski glumac i redatelj Saša Anočić preminuo je sinoć, kako saznaje 24sata.hr, iznenada u dobi od samo 52 godine.

 

Višestruko je nagrađivan za svoje predstave, a kao glumac je karijeru započeo u HNK u svom rodnom Osijeku, nastavio u Zagrebačkom kazalištu mladih te naposljetku u Kazalištu Trešnja.

 

Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, 1998. godine, a kao redatelj je na scenu postavio brojne uspješne naslove.

 

Za predstavu 'Komšiluk naglavačke' u HNK Ivana pl. Zajca osvojio je Zlatni smijeh za najbolju režiju, najbolji tekst i najbolju predstavu u cjelini te Nagradu grada Rijeke, Nagradu hrvatskog glumišta i brojne nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena i Festivalu glumca.

 

Uspjeh je ostvario i predstavama 'Noževi u kokošima', 'To samo bog zna', 'Kad se mi mrtvi pokoljemo' te 'Kiklopom' u Gavelli.

 

Za popularne 'Kauboje' nagrađen je Nagradom hrvatskog glumišta za režiju, Plaketom Grada Zagreba, Vjesnikovom nagradom 'Dubravko Dujšin', Marulom za najbolje redateljsko ostvarenje, a predstava je pronašla svoj put do publike, kao i do filmske ekranizacije.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio