Zakon stupio na snagu: Hrvatska mladima plaća pola rate kredita za stan

Datum objave: 15.07.2017   Broj čitanja: 1640
Danas u Hrvatskoj stupa na snagu Zakon o subvencioniranju stambenih kredita.
Zakon stupio na snagu: Hrvatska mladima plaća pola rate kredita za stan

 Država će četiri godine plaćati mladima pola rate kredita za kupnju prvog stana ili kuće, a dobiju li ili usvoje dijete u tom razdoblju, za svako dijete rok će se produžiti za još dvije godine.

 

Zakonom se omogućava kupnja novih, ali i rabljenih stanova i kuća vrijednosti do 1500 eura po četvornom metru, pri čemu država sufinancira kredit koji ne premašuje 100.000 eura. Nekretnina može biti i skuplja, ali ostatak se neće subvencionirati.

 

Omogućava se kupnja novih, ali i rabljenih stanova i kuća vrijednosti do 1500 eura po četvornom metru, pri čemu ukupan iznos do kojega država sufinancira kredit ne premašuje 100.000 eura.

 

 

Efektivna kamatna stopa na taj kredit ne smije biti veća od 3,75 posto godišnje. Očekuje se da će prijave zainteresiranih građana za subvencije krenuti 20. kolovoza, nakon što se dogovore svi detalji s bankama, piše Index.hr.

 

Za provedbu zakona u ovoj je godini osigurano 17,5 milijuna kuna. HDZ-ova vlada uvela je ovu mjeru nakon što je ukinuta olakšica za kupnju nove nekretnine.

 

Oporba je tvrdila da će zakon više koristiti bankama nego mladim obiteljima, ali i da će državni proračun više zaraditi od ukinute porezne olakšice na kupnju prvog stana, nego što će izdvojiti za subvencije.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio