Špica sezone, gužve na hrvatskim prometnicama
Datum objave: 16.07.2017   Broj čitanja: 633
Sredina je srpnja, ulazimo u špicu ovogodišnje turističke sezone. Za neke početak, a za neke kraj godišnjeg odmora, pa je očekivano pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti, kao i u priobalju.
Špica sezone, gužve na hrvatskim prometnicama

Puno strpljenja trebalo je jutros vozačima u Lučkom, kolone prema moru protezale su se i preko 10 kilometara, no u koloni se vozilo i prema unutrašnjosti.

 

Cijeli dan gužve su na graničnim prijelazima, naplatnim postajama, odmorištima na autocestama i u trajektnim lukama. Na izlasku s autoceste A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 kilometar, izvijestio je Hrvatski autoklub oko 18 sati.

 

Kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko 6,5 km (vozila se povremeno zaustavljaju kod čvora Krapina).

 

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene puše jaka bura pa vrijedi zabrana prometa za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

 

Iz HAK-a vozačima savjetuju - da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

S obzirom na povremene - ciljane granične kontrole i pojačan promet, moguća su čekanja i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH te Mađarskom.

 

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio