Plenković podržao Posušanina Vanju Gavrana u Saboru RH: HDZ-ovci iz BiH Ljubić i Raguž bili protiv
Datum objave: 17.07.2017   Broj čitanja: 1177
Sabor Republike Hrvatske, na prijedlog Vlade te zemlje, velikom većinom glasova (97) imenovao je Vanju Gavrana članom Vijeća za elektroničke medije.
Plenković podržao Posušanina Vanju Gavrana u Saboru RH: HDZ-ovci iz BiH Ljubić i Raguž bili protiv

 

Gavran je član Središnje uprave Napretka, predsjednik Paneuropske unije BiH, Posušanin, novinar, a znan i kao glasogovornik HT Eroneta u eri dok je njime upravljala Platforma.

 

„Zbilja, velika čast, odgovornost i obveza“, pohvalio se Gavran i na društvenim mrežama, gdje mu je status o imenovanju „lajkao“ i donedavni nuncij u Hrvatskoj, a prethodno i u BiH Alessandro D’Errico.

 

Međutim, unatoč svemu protiv njega su u Zagrebu glasovala dvojica zastupnika iz BIH – Božo Ljubić i Željko Raguž, zastupnici HDZ-a izabrani na listi 11. izborne jedinice – iz BiH.

 

Glasovanje protiv prijedloga Vlade koju čini HDZ u najmanju ruku začudilo je kolege u saborskim klupama, pogotovo jer je i Odbor za medije i informatizaciju jednoglasno dao svoje mišljenje, što znači da su Ljubić i Raguž glasovali protiv Vlade. U zraku je u Hrvatskoj ostalo pitanje hoće li tako postupiti i u pitanjima kada će njihova glas biti prevaga, a ne samo stajalište.

 

U BiH se pak otprilike zna koji su razlozi da su Hercegovci u Zagrebu glasovali protiv Hercegovca. Za podsjetiti je u tom kontekstu da je Gavran bliski suradnik predsjednika Napretka prof. dr. Franje Topića, a da je bio i glasnogovornik Eroneta u vrijeme Hrvatima u BIH mrske bivše uprave na čelu sa Stipom Prlićem.

 

Inače, Gavran u Vijeće za elektroničke medije dolazi s Al Jazeere Balkans gdje je radio zadnje dvije godine. Kako je u izvrsnim odnosima sa bivšim HDZ-ovim ministrom Barišićem smatra se da ga je on i predložio.

 

Hip

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio