IKEA otvorila robnu kuću u Beogradu
Datum objave: 10.08.2017   Broj čitanja: 176
U Beogradu je u četvrtak otvorena robna kuća IKEA, prva u Srbiji i 400. tržni centar toga proizvođačko-trgovačkog lanca u svijetu.
IKEA otvorila robnu kuću u Beogradu

Robna kuća IKEA u prigradskom naselju Bubanj Potok prostire se na 35.000 četvornih metara i u njoj će biti zaposleno 416 djelatnika.

 

Kupcima je ponuđeno 9.500 proizvoda čije će cijene biti prilagođene domaćem tržištu.

 

Predstavnici švedske kompanije ranije su najavljivali da će cijene biti povoljnije od zemalja o okruženju u kojima IKEA ima svoje robne kuće, među ostalima u Mađarskoj i Hrvatskoj, piše Hina.


Regionalni direktor IKEA-e za jugoistočnu Europu Stefan Vanoverbeke izjavio je da su cijene u beogradskoj robnoj kući najniže u regiji te da su u ponudi trenutno samo dva proizvoda iz Srbije, ali je uvjeren da će ih u budućnosti biti više.

 

Otvaranju robne kuće, u koju je IKEA uložila 70 milijuna eura, nazočio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao kako se razgovara o uključenju proizvoda i gospodarstvenika iz Srbije u globalni IKEA-in sustav.

 

Dolazak kompanije IKEA na srpsko tržište će, po ocjeni stručne javnosti, primorati domaću industriju namještaja da poveća svoju konkurentnost kako bi ublažila smanjenje prodaje.

 

Tajnik sektora za šumarstvo, preradu drva i industriju namještaja Gospodarske komore Srbije Ješa Erčić rekao je da bi se, prema iskustvima okolnih zemalja, proizvodnja mogla smanjiti i do 30 posto.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio