Mostar i Sarajevo se udružuju zbog turizma

Datum objave: 05.05.2021   Broj čitanja: 215
Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva danas boravi u Mostaru, gdje ju je ugostio gradonačelnik grada na Neretvi Mario Kordić.
Mostar i Sarajevo se udružuju zbog turizma

 

Razgovarano je o budućoj suradnji dva grada, posebno u oblasti turizma. "Između nas nema barijera, moramo gledati naprijed", kazala je Karić, koja je već po samom izboru za gradonačelnicu Sarajevu najavila da će biti posvećena jačanju veza glavnog i ostalih gradova, javlja Bljesak.info

 

Karić je kazala kako je izuzetno sretna što je u posjeti Mostaru i gradonačelniku Kordiću. Istaknula je kako je Mostar u srcima mnogih Sarajlija, isto kao što je Sarajevo u srcu mnogih Mostaraca.

 

Napomenula je kako je turizam jedan od stupova bh. gospodarstva te da vjeruje da će Sarajevo i Mostar imati izuzetno kvalitetnu suradnju u budućnosti.

 

Razmijenili smo ideje za razvoj turizma, različite ideje kako napraviti najbolji suvenir i na koji način zajednički napraviti turističku ponudu bh. gradova, Mostara i Sarajeva. Dogovorena je, kako je pojasnila, aktivnija suradnja između gradova te je izjavila kako čvrsto stoji iza toga da Grad Sarajevo voli Grad Mostar i da je Grad Sarajevo uvijek otvoren za građane i građanke širom BiH.

 

Kordić je rekao da su razgovarali o modalitetima suradnje Sarajeva i Mostara u više područja, posebno u turizmu.

"Apsolutno smo za suradnju dva grada", kazao je Kordić, rekavši da je cilj da se kreira turistička ponuda koja će turiste duže zadržati u našoj zemlji. Istaknuo je kako su procijenili da u Mostar i Sarajevo ljudi dolaze na turističko odredište gdje se zadrže jedan do dva dana, što je neopravdano.

''Oduševljen sam, imali smo lijep razgovor, na istoj smo liniji, mladi smo gradonačelnici koji nemamo politiko iskustvo. Bilo je još puno tema, ali turizam nam se učinio najvažnijim. Sa našim turističkim djelatnicima smo razmijenili mišljenja'', naveo je Kordić govoreći kako bi ova dva grada u regiji trebali biti generatori turističke potrošnje i turizma kao takvoga u čitavoj regiji.

 

Mostarski gradonačelnik istaknuo je da se raduje uzvratnoj posjeti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio