FOTO: Franjevac, pomoćni biskup banjolučki dr. Marko Semren, krizmao djecu u Međugorju!

Datum objave: 08.05.2021   Broj čitanja: 765
Danas je u crkvi sv. Jakova u Međugorju bila svečana podjela sakramenta svete potvrde, na svetoj misi u 10 sati, objavio je portal Medjugorje-info.
FOTO: Franjevac, pomoćni biskup banjolučki dr. Marko Semren, krizmao djecu u Međugorju!

 

Svetu potvrdu za 69 krizmanika podijelio je Mons. dr. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki, franjevac.

Mnogima je upalo u oko da djecu nije krizmao nijedan biskup niti svećenik s područja Mostarsko-duvanjske biskupije ili preciznije iz Hercegovine, što i nije iznenađenje s obzirom da je Ratko Perić tzv. biskup u miru ponovno otvorio stare rane i u novoj knjizi krenuo s uvredama prema Međugorju i franjevcima.


Upravo se dr. Marka Semrena spominjalo kao nasljednika Ratka Perića jer se radi o svećeniku otvorenom pomirbi i dijalogu, međutim protivnici franjevaca naveliko su lobirali protiv njega jer ih je bilo strah da će on potpuno preokrenuti politiku ratkovaca i pozitivno se odnositi prema Fenomenu Međugorja i slučaju otmice župa predstavljenom kao Hercegovački slučaj, odnosno da će riješiti otvorena pitanja koja desetljećima muče narod u Hercegovini.

Semren, u što smo se uvjerili lani, nije postao novi biskup međutim vrata jednog od najvećih mjesta molitva na svijetu nisu mu ostala zatvorena. U svojoj propovijedi, odmah na početku, snažno je zazvučala jedna rečenica: Pomazanje krizmenim uljem na čelu može se napraviti samo jednom u životu!

Čestitke krizmanicima u Međugorju, svetištu koje slavi 40 godina otkad ga je Blažena Djevica Marija izabrala kao mjesto iz kojeg će obratiti svijetu! Ni vrata paklena ni sotonske podvale pretočene u razne književne uratke neće ga nadvladati!


Fotografije iz crkve donosi portal Medjugorje-info.com


Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio