Odakle mi 350 tisuća eura? Pa ostalo od svadbe iz 2014.

Datum objave: 06.06.2021   Broj čitanja: 9595
Načelnik općine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je uhićen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj općini, na saslušanju je iznio svoju odbranu i tvrdio je da je 350.000 eura, koji su pronađeni tijekom pretresa njegove kuće – ušteđevina, piše „Blic“.
Odakle mi 350 tisuća eura? Pa ostalo od svadbe iz 2014.

 

Jovičić je negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao je da je od 2016. do 2017. godine općina Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

On je na saslušanju rekao da je 350.000 eura u kešu koje je imao u svojoj kući - ušteđevina i novac od svadbe sa suprugom Mirjanom iz 2014. godine.  

Kako za "Blic" kaže Jovičićeva odvjetnica Zora Dobričanin, predsjednik općine Palilula je iznio obranu na saslušanju.

- Iznio je detaljnu obranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao pročitati kaznenu prijavu i nije imao uvid u dokaze pošto mu je samo predočena naredba o provođenju istrage - rekla je Dobričanin.

U velikoj policijskoj akciji uz Jovičića uhićeni su i njegovi suradnici - građevinski inspektori i načelnik odjela za društvene djelatnosti.

Oni su ucjenjivali investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi s njima napravili dogovor.

- Od investitora su uzimali novac "za zaštitu". To znači da su ih ucjenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspekciju i da im nitko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu biti uknjiženi, što inače ne bi mogli biti. Za to sve su uzimali materijalnu korist - otkriva izvor "Blica".

Nakon toga, kako se sumnja, u "posao" su uključivani i ostali članovi obitelji Jovičić - tako što je investitorima potom "sugerirano" da legalizaciju završe preko tvrtke njegovog punca, a da dizajn enterijera rade preko tvrtke njegove supruge, te je tako njegov profit bio još veći.

Jovičiću je određen pritvor do 30 dana, dok je većina ostalih uhićenih puštena da se brani sa slobode.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan 06.06.2021 09:41 sati
    To jarane sisaj ove svoje ovce neka. Znaju koga su izabrali
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio