Posuškim ulicama provozao solarni automobil

Datum objave: 09.06.2021   Broj čitanja: 216
Jutros se ulicama Posušja provozalo neobično vozilo, koje je iznenadilo sve prolaznike i školarce koji su se našli u blizini.
Posuškim ulicama provozao solarni automobil

 

Radi se naime o bolidu na solarni pogon kojeg su izradili učenici Srednje strukovne škole Posušje. Neobičan prizor koji se ne viđa svakodnevno na ulicama Posušja, oduševio je i privukao pažnju.

 

 

„Što se tiče solarnog automobila, mi već četiri godine radimo na tome, s prekidom prošle godine jer je to sprječila pandemija koronavirusa. Svake godine nešto dorađujemo, nakon prve godine radili smo totalni remont, puno jači motor od 5kW. Ponovno ćemo sudjelovati na Međunarodnoj utrci u Sisku, gdje će sudjelovati i natjecatelji iz Slovenije, Francuske, Hrvatske, a mi smo jedini iz Bosne i Hercegovine.  Nadam se da će naši učenici gore kroz predavanja i radionice steći neka nova iskustva i nova prijateljstva, i naravno naučiti nešto novo“, izjavio je tako za Radio Posušje ravnatelj Srednje strukovne škole Mario Knezović.

 

 

 

Dakle, naši srednjoškolci sutra putuju u Sisak gdje će sudjelovati s kolegama iz cijele regije u Međunarodnoj utrci solarnih automobila, pa ćemo im ovim putem poželjeti sretan put i dobar uspijeh.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio