Hrvati nikad nisu klečali za BLM. Neće ni protiv Engleske

Datum objave: 09.06.2021   Broj čitanja: 494
Najčitaniji engleski medij Daily Mail posvetio je hrvatskoj reprezentaciji glavnu vijest u sportskoj rubrici.
Hrvati nikad nisu klečali za BLM. Neće ni protiv Engleske


Engleska i Hrvatska u nedjelju u 15 sati igraju susret 1. kola skupine D Europskog prvenstva, a Englezi se uoči utakmice bave činjenicom da hrvatski igrači nisu i neće klečati u znak podrške pokretu Black Lives Matter (BLM).

Hrvatski igrači došli su u središte pozornosti nakon što su odbili kleknuti uoči početka utakmice protiv Belgije u Bruxellesu prošle nedjelje. Svi igrači Belgije to su učinili, ali ne i Dalićevi igrači, koji su ostali stajati. 

Engleski igrači pridružili su se podršci BLM-u, ali su im vlastiti navijači zviždali zbog toga u posljednje dvije utakmice, protiv Austrije i Rumunjske.

"Southgateovi igrači su najavili da će i dalje klečati uoči utakmice unatoč lošim reakcijama navijača. U nedjelju igraju protiv Hrvata koji to neće učiniti, a glasnogovornik njihova saveza je za Athletic rekao kako igrači to nisu dužni činiti jer to nije dio Uefina protokola. Hrvatski igrači u dresu reprezentacije nikad dosad nisu klečali iako su njihovi kolege iz U-21 reprezentacije to učinili", stoji u tekstu Daily Maila.

Isti medij je jučer pisao o tome kako se Engleski nogometni savez žalio vladi na manjak podrške igračima nakon što su im navijači zviždali jer su kleknuli u zadnje dvije utakmice. Izbornik Gareth Southgate rekao je da su svi u momčadi složni da i dalje podrže BLM te da je zvižduke shvatio kao kritiku svojih igrača.

Hrvatska reprezentacija nije jedina koja neće klečati uoči početka utakmica na Euru. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švicarska, Makedonija, Španjolska, Švedska i Njemačka nisu izjasnile, ali nisu klečale u zadnjim utakmicama.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio