DOZNAJEMO: Nastavlja se zgrtanje novca na kostima nestalih bh. građana
Datum objave: 04.09.2017   Broj čitanja: 9327
Prema informacijama koje su se pojavile u diplomatsko političkim krugovima u Sarajevu, novopostavljeni srpski članovi Upravnog odbora u Institutu za nestale osobe (INO), Momo Škiljević i Petar Šikman će svojim glasom osigurati Amoru Mašoviću reizbor na čelu Instituta za nestale osobe, doznaje portal Grude.com iz izvora bliskih institutu.
DOZNAJEMO: Nastavlja se zgrtanje novca na kostima nestalih bh. građana


Ovaj put je iza ovog projekta stao izravno ICMP (Međunarodna komisija za nestale) na čijem čelu je gospođa Kathryne Bomberger . Pošto se radi o organizaciji koja okreće velike novce tako što kruži iznad svakog većeg svjetskog ratnog žarišta od Libije preko Iraka do Sirije i pruža svoje humanitarne usluge DNA identifikacije za pozamašne sume. INO u tom biznisu ima ključnu ulogu, pošto ICMP dovodi delegacije „prozapadnih demokratskih“ snaga iz tih unesrećenih zemalja u INO gdje im pokazuje svoj veliki uspjeh u traženju nestalih kroz svoju DNA laboratoriju. U ovom dijelu posla, veliku ulogu ima Amor Mašović kao projektirani humanist i stručnjak za traženje nestalih, koji tim izaslanstvima pruža gostoprimstvo u INO i na sva usta hvali i preporučuje ICMP.


Tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati pa je ova „humanitarna“ organizacija poduzela sve neophodne korake i smijenila neposlušne članove UO INO, dovela nove podobne dok su stari lojalni članovi zadržani. To što su ovakvim potezima najgrublje prekršeni Zakon o nestalim osobama BiH i Međunarodni Sporazum o osnivanju INO, ni malo se brine ICMP. U ovom paketu će biti reizabran i Marko Jurišić koji je uglavnom sve ove godine radio na potrazi za nestalima, ne kompromitirajući se i držeći se uglavnom po strani, svjestan da se Mašoviću nije dobro zamjeriti. Iz reda Srba će očigledno morati birati novog člana Kolegija direktora koji će biti kooperativan i neće ugrožavati globalni projekat ICMP-a.


Glavni operativac i izvođač ovog posla je Samira Krehić iz političkog odjela ICMP-a i stari suradnik obavještajnih krugova još iz vremena Munje Alibabića. Ona je, između ostalog, osigurala da Mašović, kako bi osigurao srpske glasove bez kojih ne može biti izabran, obeća informacije o nekoliko lokacija masovnih grobnica nestalih Srba, naročito u Sarajevu. Ovo i nije za čuditi se pošto je istu stvar već radio kada je 2013. iztrgovao sa Srbima lokaciju Gradskog smetlišta na Buća Potoku jer mu je 2014. završavao mandat. Međutim kada su na tom lokalitetu pronađeni dijelovi tijela Bošnjaka koji je umro u bolnici na Sokolcu i kojeg je on preuzeo u ilegalnoj razmjeni u proljeće 1995. ekshumacija je hitno zaustavljena.


Davanjem ovih lokacija, Srbi koji će mu osigurati reizbor i njihovi nadređeni u Vijeću Ministara imati će pokriće za svoje djelovanje, jer će moći obiteljima srpskih žrtava koje su protiv Mašovića, pokazati kako su oni konačno riješili najteže slučajeve nestalih Srba.
S druge strane, ICMP će nastaviti veoma unosan „humanitarni“ biznis od kojeg će i Amor Mašović, pored oko 2 000 eura plaće u INO, imati pozamašan dio kolača, još ako se zna da spomenuti radi i vikendicu na Poljinama.


Vuk sit i ovce na broju!


Tako će se strašna priča o zgrtanju novaca na kostima nestalih Bosanaca i Hercegovaca nastaviti.

 

Na poziciju člana Kolegija direktora iz reda Bošnjaka konkurirala su još dva kandidata. Prvi je Mujo Begić iz Bihaća koji je konkurirao samo da bi se stvorio privid konkurencije. On ne može biti adekvatan suradnik ICMP-a jer ga mnogi vezuju za ratne zločine nad zarobljenim srpskim vojnicima koji su 2011. ekshumirani iz Bihaćke vojarne „Adil Bešić“ gdje je Begić u spornom razdoblju bio zapovjednik za logistiku.


Drugi kandidat koji je konkurirao je Jasmin Odobašić, no on nema šanse za izbor jer je više puta javno reagiraao na mešetarenja i manipulacije procesom traženja nestalih osoba u BiH od strane ICMP-a.

 

Dok Mašović bude preuzimao ponovno funkciju, mnoge hrvatske žene i djeca će sjedeći u svojim domovima dugo u noć razmišljati gdje su njihovi muževi i očevi, koji su položili živote na Kupresu, Bugojnu i u drugim hrvatskim stratištima, a o njima se ništa ne zna... ili možda zna...

 

Grude.com

DOZNAJEMO: Nastavlja se zgrtanje novca na kostima nestalih bh. građana
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ђорђо06.09.2017 06:26 sati
    Амор Машовић је ратни злочинац. Сакрио је истину о женама у државном конц логору Силос. Задња група је изашла на Савиндан 1996. Раду Пандуревић је ишчупао дан раније 26.01.1996 а Босу Алексић прије размјене, киднсповао је у Главодолини, селу испред Храснице.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio