Mjesec rujan u Međugorju

Datum objave: 15.09.2017   Broj čitanja: 746
Od 1. rujna u Međugorju je promijenjena satnica molitveno-liturgijskog programa
Mjesec rujan u Međugorju

 

Od početka mjeseca rujna u Međugorje su hodočastile skupine hodočasnika iz: Njemačke, Austrije, Engleske, SAD-a, Irske, Italije, Francuske, Poljske, Latvije, Ukrajine, Slovačke, Češke, Libanona, Indonezije, Španjolske, Koreje, Švicarske, Rumunjske, Južne Afrike, Njemačke, Belgije, Malte, Latvije, Argentine, Indonezije, Slovenije, Portugala, Mađarske, Nizozemske, Brazila, Južne Afrike te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Od 1. rujna u Međugorju je promijenjena satnica molitveno-liturgijskog programa. Novi raspored molitvenog programa traje do 31. svibnja 2018. godine. Molitva krunice u župnoj crkvi od 1. rujna počinje u 17, a sv. misa u 18 sati. Nakon mise slijedi uobičajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu.

 

Mnogi hodočasnici prilikom dolaska u Međugorje ističu kako ih se najviše dojmila pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje je u Međugorju utorkom i subotom od 21 do 22 sata, te četvrtkom nakon večernje svete mise. Pobožnost Križnog puta na Križevcu petkom je u 14, a molitva krunice na Podbrdu nedjeljom također u 14 sati. Sveta misa na hrvatskom jeziku u 13 sati slavi se samo subotom, piše Medjugorje.hr.

 

U Međugorju je 10. rujna proslavljen blagdan Uzvišenja križa Kristova koji se u međugorskoj župi tradicionalno slavi prve nedjelje nakon blagdana Male Gospe

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio