Istraživanje: Na psihu korisnika najgore utječe - Instagram
Datum objave: 11.10.2017   Broj čitanja: 87
Znanstvenici sa sveučilišta u Pittsburgh ispitali su korisnike društvenih mreža o njihovim navikama i raspoloženju dok ih koriste. Rezultati istraživanja su vrlo zanimljivi.
Istraživanje: Na psihu korisnika najgore utječe - Instagram

Istraživanje je obuhvatilo 1.787 ljudi od 19 do 32 godine, a odnosilo se na Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine i LinkedIn.

 

Prvi rezultat koji su istraživači dobili pokazuju da što više vremena mlada osoba provodi na društvenim mrežama, to je sklonija depresiji.

 

Pitate se kako društvene mreže utiču na depresiju? Osim što izazivaju osjećaj ljubomore već i opsjednutost životom druge osobe. Na kraju, to nas vodi do uvjerenja da svi žive bolje i sretnije od nas samih.

 

Znanstvenici su kasnije došli i do rezultata koje mreže čine da se najviše osjećamo pod stresom i manje vrijedno - na prvom mjestu našao se Instagram, a na kraju YouTube koji ni najmanje nije utjecao na zdravlje korisnika.

 

Stručnjaci upozoravaju da će ovakav efekat mreže imati upravo na one pojedince koji imaju sklonosti biti depresivni, ponajviše zbog niskog samopouzdanja koje nikada nisu izgradili, prenosi B92.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2017
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio