Novoformirana UEFA Liga nacija: BiH u B ligi, Hrvatska u A

Datum objave: 11.10.2017   Broj čitanja: 891
Plasman na Euro osigurat će po dvije ekipe iz deset kvalifikacijskih grupa..
Novoformirana UEFA Liga nacija: BiH u B ligi, Hrvatska u A

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u novoformiranom UEFA natjecanje - Ligi nacija igrat će u ligi B. U ovoj ligi nastupit će još 11 reprezentacija - Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska.

 

Liga nacija počinje u jesen sljedeće godine, a ždrijebom će biti određene četiri skupine po tri reprezentacije. Pobjednici skupina plasirat će se u Ligu A, a četiri najlošije reprezentacije će ispasti u ligu C.

 

U ligi A nastupit će najboljih 12 reprezentacija Europe, a u posljednji trenutak reprezentacija Nizozemske "uskočila" je umjesto Walesa. Najbolja ekipa će na kraju osvojiti titulu pobjednika Lige nacija, dok će četiri najslabije ekipe ispasti u B ligu.

 

UEFA Liga nacija igrat će se od rujna do studenog 2018. godine, a izvlačenje grupa bit će održano 24. siječnja u Laussanei. Lige nacija: - liga A: Njemačka, Portugal, Belgija, Francuska, Engleska, Švicarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska, Nizozemske. - liga B: Austrija, Wales, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska, Danska, Češka, Turska. - liga C: Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Srbija, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Cipar, Estonija, Litva. - liga D: Azerbajdžan, Makedonija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Latvija, Farski Otoci, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Gibraltar, San Marino, Andora. Ukupni plasman u Ligi nacija bit će odlučujući u određivanju jakosnih grupa prilikom žrijebanja grupa za Euro 2020., a ujedno će sudionicima pružiti još jednu priliku za plasman na EP kroz playoff. Naime, po četiri najbolja tima iz svih liga koja ne uspiju da se kroz kvalifikacije plasiraju na europsko prvenstvo, imat će priliku da to urade kroz playoff.

 

Plasman na Euro osigurat će po dvije ekipe iz deset kvalifikacijskih grupa, a 16 timova iz Lige nacija u playoffu će se boriti za dodatna četiri mjesta na EP-u.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio