VIDEO Najveća zapljena u posljednjih 10 godina: Pronađeno 739 kg marihuane

Datum objave: 31.10.2017   Broj čitanja: 1750
Više od 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u policijskoj akciji u Pelagićevu, izjavio je danas Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na konferenciji za medije koja je održana u Bijeljini.
VIDEO Najveća zapljena u posljednjih 10 godina: Pronađeno 739 kg marihuane

On je istaknuo kako se radi o najvećoj pljenidbi ove opojne droge u BiH u posljednjih 10 godina i da je pronađeno 739 kilograma marihuane, od čega je 41 kilogram bio spreman za prodaju.

 

Ćosić je rekao da akcija u Pelagićevu još traje i da je nekoliko osoba pod kontrolom policije, dok se nad određenim brojem osumnjičenih vrši kriminalistička obrada, piše Faktor.

 

On je rekao da je jučerašnja akcija rezultat razmjene informacija i suradnje više sigurnosnih službi i tužiteljstava, a posebno zajedničkih aktivnosti sa policijom i tužiteljstvom Tuzlanske županije.

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina Darko Kovrlija rekao je novinarima da u cilju istrage policija još ne može reći koliko je lica povezano sa ovom pljenidbom droge.

 

On je dodao da je pretres juče izvršen na četiri lokacije i da je marihuana pronađena u kući koju privremeno koristi jedno lice. Inače, kuća je u vlasništvu preminule osobe.

 

Odgovarajući na pitanja novinara, Kovrlija je rekao da je cijena jednog grama marihuane na ulici u prosjeku 10 KM, dok je cijena kilograma ove droge oko 3.000 KM.

 

VIDEO Najveća zapljena u posljednjih 10 godina: Pronađeno 739 kg marihuane
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio