Carina zaplijenila srpski avion kojim je Mateo Kovačić došao u Zagreb

Datum objave: 08.11.2017   Broj čitanja: 1447
Hrvatski carinici zaplijenili su zrakoplov srpske aviokompanije Infinity Aviation kojim je subotu popodne iz Madrida u Zagreb doputovao hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Reala Mateo Kovačić sa suprugom Isabelom.
Carina zaplijenila srpski avion kojim je Mateo Kovačić došao u Zagreb

 

Vlasnik Infinity Aviationa Mića Jovanović kaže da je carina zadržala njegovu Cessnu Citation CJ1 u Zračnoj luci Franjo Tuđman zbog optužbe za kabotažu, odnosno zbog toga što je njegov zrakoplov letio između dva grada na području jedne države članice EU, a što je zabranjeno prijevoznicima iz zemalja izvan Unije, prenosi vecernji.ba.


Jovanović ističe da je njegova Cessna letjela između dva grada unutar EU, a ne unutar Hrvatske, i da se ne radi o kabotaži. Taj srpski poduzetnik i vlasnik privatnog sveučilišta Megatrend kaže da su njegovi zrakoplovi dosad 15-ak puta letjeli na relaciji Madrid - Zagreb prevozeći Luku Modrića i da nikad nije bilo problema. - A sad su našeg kapetana zrakoplova pritvorili i pustili ga tek uz jamčevinu od 6000 kuna - kaže Jovanović.

 

Dodaje da su se Mateo i Isabela Kovačić istim avionom trebali u nedjelju vratiti u Madrid. Nakon zapljene Cessne, Jovanović kaže da je prebacio svoj brod iz trogirske marine u Grčku kako ne bi i on doživio istu sudbinu. Tvrdi i da je još nekoliko zrakoplova srpskih aviokompanija zadržano u Hrvatskoj zbog istog razloga, a među njima i avion Air Pinka.

 

U Carinskoj upravi su pak potvrdili da su zadržali Cessnu Infinity Aviationa zbog mjera nadzora koje provode sukladno ovlastima. Stoga su, objašnjavaju, privremeno zadržali zrakoplov, a radi utvrđivanja činjenica i mogućih povreda odredbi carinskog zakonodavstva Europske unije vezanih uz postupak privremenog uvoza. Kažu da je nadzor u tijeku.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio