Medicinsko čudo: Mladi bračni par iz Mostara dobio jednojajčane trojke!

Datum objave: 18.11.2017   Broj čitanja: 3224
Ovih dana mladi bračni par iz Mostara trostruko je sretan je su dobili tri curice, jednojajačane trojke.
Medicinsko čudo: Mladi bračni par iz Mostara dobio jednojajčane trojke!

Mlada Mostaka Anamarija Martinović rodila je u ponedjeljak jednojajčane trojke, što prema liječnicima iz struke predstavlja pravu medicinsku senzaciju.

 

Antea, Izabela i Renea na svijet su došle u sarajevskoj bolnici, a ponosni otac Blaženko Blaška Martinović za Hercegovina.info je rekao da je sve prošlo u najboljem redu, i da se majka i bebe dobro osjećaju.

 

Tri identične bebe trenutačno se nalaze na odjelu intenzivne njege u Sarajevu, gdje liječnici prate njihov daljnji razvoj.

 

Rađanje trojki samo po sebi i nije toliko neobično ali kada su one jednojajčane to je prava rijetkost, takoreći čudo prirode jer se dogodi u jednoj od 200 milijuna trudnoća.

 

"Bebe su se rodile u sarajevskoj bolnici jer u tom trenutku tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do liječnika, a najviše liječnici Naimi Imširiji-Galijašević specijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Također se puno zahvaljujem liječnici iz Mostara Tanji Krešić koja je mojoj supruzi vodila trudnoću", rekao je sretni otac za Hercegovina.info.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2018
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio