Nakon 17 sati neprekidnih radova Široki Brijeg dobio vodu

Datum objave: 24.11.2017   Broj čitanja: 1601
Nakon što je u četvrtak u 6.00 sati cijelo gradsko područje Širokog Brijega ostalo bez vode zbog najavljenih radova na cjevovodu, voda se oko 23.00 sata, odnosno nakon punih 17 sati, vratila u slavine širokobrijeških domaćinstava.
Nakon 17 sati neprekidnih radova Široki Brijeg dobio vodu


S nestrpljenjem su tijekom popodneva Širokobriježani očekivali ''dolazak vode'', no nitko nije mogao točno reći kada će radovi biti okončani, a Javno poduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' nije se oglašavalo tijekom dana. Iako su prvotne najave govorile da bi radovi u idealnim uvjetima trajali 6-7 sati, očito je zahvat bio dosta teži pa su radnici na terenu bili do kasno u noć, piše bljesak.info.

 

Radilo se na spajanju glavnog gravitacijskog cjevovoda Ø 600 s glavnim transportno-distributivnim cjevovodom Ø 400 u Ulici Matije Gupca. Nakon što je ovo odrađeno, ukoliko dođe do puknuća glavne cijevi u središtu grada, preko novog spoja voda bi se preusmjerila te Široki Brijeg ne bi morao ostati bez vode u takvim situacijama. Također, ovim zahvatom it će omogućeno spajanje preostalih naselja i okolnih sela na gradsku vodovodnu mrežu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio