Satima bio zatrpan zemljom: Beživotno tijelo nastradalog mladića izvučeno iz jame Rača

Datum objave: 25.11.2017   Broj čitanja: 1158
Tijelo dvadesetšestogodišnjeg Senahudina Hodžića, koji je nastradao u nesreći na deponiji industrijskog otpada Rača u okolini Zenice, izuvučeno je iz jame oko ponoći. Spasioci su samo mogli konstatirati smrt mladića koji je satima bio zatrpan zemljom na dubini od oko 45 metara.
Satima bio zatrpan zemljom: Beživotno tijelo nastradalog mladića izvučeno iz jame Rača

- Odmah nakon izvlačenja tijela, na licu mjesta, dežurni liječnik konstatirao je smrt. Po nalogu tužitelja, na Prosekturi u Županijskoj bolnici Zenica, bit će obavljena obdukcija - kažu iz MUP-a ZDŽ, prenosi Faktor.

 

Pripadnici MUP-a ZDŽ prijavu o nesreći u ilegalnom rudniku zaprimili su u petak oko 11 sati, nakon čega su na mjesto nesreće upućene ekipe Hitne pomoći i policije. U društvu sa nastradalim mladićem u trenutku obrušavanja zemlje bio je i Saudin Doglod, ali je on spašen te odmah transportiran u zeničku bolnicu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

 

Akcija izvlačenja tijela poginulog, u kojoj su bili uključeni i rudari zeničkog rudnika, trajala oko 13 sati. Izvlačenje tijela otežavalo je obrušavanje materijala u jamskoj prostoriji.

 

Na mjestu nesreće dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije te pripadnici federalne inspekcije su po izvlačenju tijela stradalog mladića obavili su očevid.

 

Ovo nije prva nesreća koja se dogodila u ilegalnim rudnicima oko Rače. Prošle godine, polovinom kolovoza, prilikom nelegalnog iskopavanja uglja poginuli su Amir Arnautović, Husein Delić i Sedžad Džerahović, najvjerojatnije uslijed trovanja metanom.

 

Foto: Zenica Blog

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio