Hrvati idu naprijed dok su neki drugi u ovoj zemlji ostali zarobljenici prošlosti

Datum objave: 27.11.2017   Broj čitanja: 840
Danas je Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 21. sjednica Predsjedništva, na kojoj se raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji u povodu presuda Haškog kaznenog suda.
Hrvati idu naprijed dok su neki drugi u ovoj zemlji ostali zarobljenici prošlosti


Predsjedništvo HDZ-a BiH komentirajući aktualni politički trenutak kao i presudu koju će Haški kazneni sud donijeti u predmetu „Hrvatske šestorke„ provelo je raspravu o zlouporabama Domovinskog rata u okviru procesuiranja ratnih zločina na Haškom kaznenom sudu. Također je istaknuto kako presude Haškog kaznenog suda ne bi trebale utjecati na buduće političke odnose unutar Bosne i Hercegovine i na poziciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.


Na sjednici je kazano kako dosadašnje presude nisu doprinijele pomirenju među narodima unutar BiH. - Dok se hrvatski narod zauzima za pomirenje među narodima u BiH, te potiče institucionalno jačanje BiH i njezinog europskog puta, neki drugi su još uvijek zarobljenici prošlosti što uvelike šteti odnosima među narodima budućnosti Bosne i Hercegovine - stoji u pismu.

Ponovljeno je još jednom ono što se u nekoj normlanoj državi, s normalnim političkim vođama, ne bi trebalo potencirati, ali  u BiH, nažalost, mora.

- Hrvatski narod je jedan od tri konstitutivna naroda u BiH i na nama je da učinimo sve kako bi mi osigurali punu ustavnu jednakopravnost na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Također ustrajavamo na razvijanju suradnje i dijaloga sa druga dva naroda u BiH.


Zaključeno je i kako Republika Hrvatska nije sudjelovala u međunarodnom sukobu u BiH već je svojom potporom BiH dala nemjerljivu pomoć njezinim stanovnicima izbjeglim na područje RH što se nažalost nedovoljno cijeni u političkoj javnosti BiH.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio