Dan zahvalnosti na Blidinju: Hercegovina kao Californija

Datum objave: 30.11.2017   Broj čitanja: 634
Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima prekjučer je u Parku prirode Blidinje održao radni ručak sa šefom Terenskog ureda OCSE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.
Dan zahvalnosti na Blidinju: Hercegovina kao Californija

Povod za održavanje ovog druženja bio je Dan zahvalnosti, tradicionalni praznik u Americi koji se proslavlja s obitelji i prijateljima.

 

Ovom prigodom obišli su Park prirode Blidinje, koji je zaslužio status parka prirode raskošnim prirodnim bogatstvima i iskonskom planinskom ljepotom.

 

William Ozkaptan je izrazio svoje divljenje ljepotama prirode i zahvalio se na gostoprimstvu, rekavši: „Kao što često kažem, Hercegovina je jedno jako posebno mjesto - blizu mora, a u planinama, baš kao Sierra u Californiji“, poželjevši Bosni i Hercegovini da što prije postane članica Europske unije.

 

Domaćin ovog događaja predsjednik Ćosić poželio je dobrodošlicu gostima, kazavši između ostaloga: “Dan zahvalnosti simbolizira suživot različitih kultura i tradicija, a mi smo bogati tim različitostima. Nadamo se da ćemo pronaći način kako bismo afirmirali te razlike kao bogatstvo, a ne da uvijek tinjaju kao nekakvi uzroci nesporazuma. Neka ovaj dan ostane zabilježen kao početak jedne nove tradicije.“

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio