Mektić: Nećemo dozvoliti nošenje vehabijske ili slične brade

Datum objave: 01.12.2017   Broj čitanja: 1182
Nakon što je Ustavni sud BiH odlučio da službenici Granične policije, dok su na dužnosti, mogu imati bradu, a tako je odlučio po apelaciji zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda BiH, Safeta Softića, reagirao je i ministar sigurnosti Dragan Mektić.
Mektić: Nećemo dozvoliti nošenje vehabijske ili slične brade

“Ustavni sud BiH je zaključio da su apsolutnom zabranom nošenja brade policijskim službenicima Granične policije BiH dok su u uniformi prekršeni pravo na privatni život i pravo na slobodu vjere”, ističu u Ustavnom sudu BiH.

 

Odluka Ustavnog suda mora se poštivati, poručuje ministar Mektić te dodaje da će i on sugerirati direktoru Granične policije na koji će način ispoštovati odluku Suda, ali sa novim pravilima – da brada uniformiranih službenika može biti dugačka najviše jedan centimetar i uredno oblikovana.

 

“Tko god misli da će mu biti omogućeno nošenje vehabijske ili bilo koje druge slične brade, to odgovorno tvrdim da nećemo dozvoliti. Dozvolit ćemo na način da to bude neka vrsta europskog standarda, iako mi je poznato da pojedine države iz okruženja imaju takve pravilnike o zabrani nošenja brade, evo ovo će biti naše rješenje“, kazao je Mektić, prenosi ATV.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio