Odvjetnik Olujić prekinuo šutnju: Veleizdajnica Vesna Pusić je špijun engleskih službi koja radi na rušenju Hrvatske

Datum objave: 02.12.2017   Broj čitanja: 2449
Komentirajući presudu haškoj šestorki i tragediju generala Slobodana Praljka teške optužbe na račun Vesne Pusić izgovorio je odvjetnik Željko Olujić.
Odvjetnik Olujić prekinuo šutnju: Veleizdajnica Vesna Pusić je špijun engleskih službi koja radi na rušenju Hrvatske

 

Olujić je za portal Direktno kazao da je general Praljak bez ostatka branio Hrvatsku i istinu na sudu u Haagu te da uopće nije razmišljao o svojoj sudbini.

 

Okrivljuje Žalbeno vijeće i Sud koji su uopće dopustili da do ovoga dođe.

 

“Što se tiče samih presuda, nisam iznenađen. Ovaj sud vođen je na dolare, osnovan je od strane Vijeća sigurnosti UN-a. Umjesto da su se oteli utjecaju politike, oni su sudili nekom svojom pravdom”, komentirao je Olujić političku dimenziju suda i dodao kako Sud u Haagu sudi po matrici da su ‘Srbi najviše krivi, Hrvati su malo manje krivi, a najmanje su krivi muslimani’.

 

Obrazloženje sudskog vijeća je, prema Olujićevom mišljenju, kontradiktorno, uz napomenu da nije pročitao cijelu presudu:

 

“Pojedine žalbe su prihvaćene, ali ne smanjuju kazne. To je kontradiktorno. Praljak je oslobođen za rušenje Starog mosta, ali mu nije smanjilo kaznu”. Dodaje i kako su pojedine žalbe odbijene uz opravdavanje da je vođen dugotrajni sudski postupak, što je po našem odvjetniku cinizam najgore vrste, jer ako su prihvatili žalbene navode, koji nisu u skladu s onim što je prvostupanjskom presudom presuđeno, onda je trebalo i smanjiti presudu.

 

Olujić je javno prozvao Vesnu Pusić za špijunažu:

 

“Mi u Hrvatskoj imamo osnovni problem unatoč lošem pozicioniranju Hrvatske u svijetu. Taj problem je što u Hrvatskoj djeluje peta kolona.

 

Vesna Pusić je špijunke neke strane sile, konkretno Engleske i ona njihovu politiku želi projicirati na Hrvatsku. To je problem jer ona sjedi u Saboru i to zahvaljujući manipulaciji, ona taj mandat nije izborila”, kazao je Olujić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio